Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad

Bocairent realitza una nova campanya de treballs forestals a la Serra Mariola.

El consistori aprofita dues subvencions per a continuar amb les accions de prevenció d’incendis al parc natural.

El parc natural de la serra Mariola és la referència mediambiental de l’entorn de Bocairent i també un dels espais més destacats de les Comarques Centrals Valencianes. Per això, cada any, l’Ajuntament de Bocairent tracta d’aconseguir els màxims recursos possibles d’altres administracions per tal d’impulsar treballs forestals de prevenció d’incendis a la zona de protecció.

En aquest sentit, l’última campanya municipal ha comptat amb l’ajuda econòmica tant de la Generalitat com de la Diputació de València. Així, els fons autonòmics s’han destinat a la contractació d’una brigada integrada per 1 capatàs i 5 peons, mentre que l’aportació provincial ha permès comptar amb la intervenció d’una empresa especialitzada en aquesta matèria.

En els dos casos, els mitjans s’han destinat a habilitar franges tallafocs als laterals dels camins ja existents, d’acord amb el que preveu el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de Bocairent. En aquest sentit, Ferran Esteve, tècnic municipal de Medi Ambient, indica que “aquestes faixes tenen com a punt de referència els vials perquè permeten un menor sacrifici de tala i perquè pretenen garantir l’accés dels mitjans d’extinció”. Per la seua banda, Xavi Molina, alcalde de la població explica que els treballs s'han fet seguint les recomanacions de ACIF Mariola Verda.

Xavi Molina explica on s'han fet els treballs.

00:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709648647476/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00