Sociedad

L'aposta per l'eficiència energètica, a debat al CEEI

Amb Eduard Oró de Solenver, Agustí Boldú d'AJ Enginyers; Álvaro de Gracia, professor de la Politècnica i Jordi Comelles, enginyer tècnic industrial

Eficiència energètica a debat des del CEEI amb Eduard Oró de Solenver, Agustí Boldú d'AJ Enginyers; Álvaro de Gracia, professor de la Politècnica i Jordi Comelles, enginyer tècnic industrial.

Eficiència energètica a debat des del CEEI  amb Eduard Oró de Solenver, Agustí Boldú d'AJ Enginyers; Álvaro de Gracia, professor de la Politècnica i Jordi Comelles, enginyer tècnic industrial.

L'eficiència energètica, amb empreses del CEEI que hi aposten

30:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Lleida

L'aposta per l'eficiència energètica és fonamental per a la gestió empresarial actual. Temps enrere era una opció però ara ja forma part de la raó de ser de qualsevol plantejament industrial i empresarial. La innovació que comporta aquesta aposta, la necessitat d'estar sempre al dia de normatives i novetats que sorgeixen al mercat i de fer extensible aquesta aposta a la resta de la societat en parlem des del Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI) amb Eduardo Oró, director tecnològic de l'empresa Solenver, que temps enrere va estar al CEEILleida; Agustí Boldú, enginyer tècnic de mines i de recursos energètics i soci fundador de l'empresa AJ Enginyers; Álvaro de Gracia, professor i investigador de l'Escola Politècnica Superior de la UdL i amb Jordi Comelles, enginyer tècnic industrial.

Eficiència energètica, energies renovables, autoconsum... Eduard Oró, de Solenver, assegura que "el sector de l'autoconsum fotovoltaic, des del 2019, va anar creixent molt, l'any passat hi va gaver una paralització important, i ara sembla ser que torna a arrencar tot el tema de l'autoconsum".

Per a Álvaro de Gracia, professor i investigador de l'Escola Politècnica de Lleida, assegura que la relacionada amb l'energia és una carrera amb futur: "el primer que els dic als alumnes d'Energia és que han seleccionat molt bé la carrera que estan cursant perquè té molta sortida, hi ha molt interès i estan molt demandats".

Jordi Comelles, enginyer tècnic industrial, afirma que van decidir crear una empresa després d'un temps treballant per altres "teniem aquest neguit (de l'emprenedoria) i vam decidir muntar-nos pel nostre compte". Una firma que "es dedica a projectes d'instal·lacions, ja siguin edificis terciaris, com en indústries, i fent projectes d'activitats, de renovables, d'eficiència energètica... som adaptalbes".

Agustí Boldú, soci fundador d'AJ Enginers, explica que "quan fa uns anys es va ficar l'impost d'emissió de CO2 a les grans empreses, l'Estat va permetre enlloc de pagar l'impost fer compensacions. Per exemple, si emets molt Co2 i tens un bosc a l'Amazones... això ho compensa. A Espanya, des del febrer de 2023, s'ha instaurat el mateix per totes aquelles empreses comercialitzadores d'hidrocarburs, d'electricitat i de gas. Al cap de l'any,l'Estat fa un càlcul i els fa pagar uns euros d'aquest impost, que se'n va al fons d'eficiència energètica per revertir-los a la societat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00