Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Internacional

Què hem d'esperar del Trump 2.0: "Hi haurà molta gent que s'endurà bastantes sorpreses amb el que ha votat"

Els experts Roger Senserrich i Carme Colomina examinen a l'Aquí Catalunya com serà el segon mandat del republicà a la Casa Blanca

El retorn de Trump, a l'Aquí Catalunya

El retorn de Trump, a l'Aquí Catalunya

27:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1737363544875/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta tarda, Donald Trump es convertirà en el 47è president dels Estats Units, en la que serà la seva segona etapa a Washington vuit anys després de la primera. Segons ha assegurat el politòleg Roger Senserrich a l'Aquí Catalunya, el Trump d'avui és "més reaccionari i erràtic". Ha subratllat les seves contradiccions, i ha pronosticat que "hi haurà molta gent que s'endurà bastantes sorpreses amb què han votat".

Segons Senserrich, durant la campanya electoral molts votants van projectar en ell el que volien escoltar, i molts escullen no creure-se'l perquè menteix molt, però "no són del tot conscients de qui és aquest Trump i què és el que estava dient durant la campanya".

L'autor del llibre "Por qué se rompió Estados Unidos" creu que el republicà podrà tirar endavant les deportacions massives d'immigrants perquè no necessita l'autorització del Congrés, "així que acabarem veient deportacions massives almenys en el principi del seu mandat", així com els aranzels. Segons Senserrich, pot emprendre la guerra comercial, però amb la resta d'iniciatives, la seva minsa majoria a la Cambra de Representants fa que no pugui aprovar coses sense el vot demòcrata.

La investigadora sènior del Cidob, Carme Colomina, també pensa que tenim davant un Trump "molt més desacomplexat", però ha afirmat que una cosa és el que ell diu i una altra el que passa: "La distància amb Trump és entre la seva retòrica i les seves polítiques. Això es va veure en el seu primer mandat i està per veure en el segon. Una de les grans preguntes és fins a quin punt és un factor de canvi o accelerador o són focs d'artifici polític".

La investigadora especialitzada en Unió Europea, desinformació i política global, explica que Trump empra la retòrica que "li convé" i que "sempre pinta una imatge dels Estats Units com si fos el desastre més gran en aquests moments". "Ell venç, no per l'esperança, sinó pel discurs de la por i una mica l'apocalipsi".

"Com que abans d'ell, estan en el pitjor escenari possible, qualsevol victòria o realitat ja existent que després ell pot vendre que és un èxit seu, doncs ja està", afegeix Colomina, segons la qual, aquesta retòrica li serveix "per atrapar el relat, fer-lo seu i vendre'l".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00