El Govern es compromet a resoldre 7.000 tràmits d’arrelament d’immigrants per facilitar la seva regularització
La consellera de Drets Socials Mònica Martínez anuncia a SER Catalunya que es resoldran aquests tràmits d’arrelament abans del juny
Barcelona
El Govern anuncia a SER Catalunya un pla de xoc per resoldre 7.000 tràmits d'arrelament que estan penjats. Aquest informe d'arrelament és obligatori com a pas previ per demanar permís de residència temporal, i per tant perquè una persona migrada pugui normalitzar la seva situació.
Ho ha explicat en una entrevista a l'Aquí Catalunya la consellera de Drets Socials Mònica Martínez en el marc de la programació especial que està fent SER Catalunya per tancar la sèrie 'Immigrants i imprescindibles'.
"Ens hem trobat amb una bossa de 7.000 expedients i volem fer un pla de xoc per fer net i anar al dia", ha anunciat la consellera. També ha puntualitzat que hi ha "3.000 persones afectades per aquests tràmits pendents de resoldre, i cal ser més àgils per regularitzar la situació de milers de persones que ja són a casa nostra".
La consellera també ha explicat que estan en contacte directe amb el Ministeri d'Inclusió per tal que aquests permisos de treball i residència s'accelerin.
"La immigració és una peça cabdal per a la prosperitat de Catalunya"
La consellera ha expressat que per l'economia, per tenir un país pròsper i important, en termes globals, la immigració és peça cabdal per gestionar l'envelliment de la població.
"Però sens dubte, el nostre parer, és un repte; no podem obviar que hi ha dificultats Quan hi ha entrada tan important de migrants tenen problemàtiques associades, hem de reforçar estat del benestar".
La responsable de Drets Socials també ha remarcat que "cal inserir aquestes persones al mercat laboral", ha reblat la consellera des de l'Estudi Toresky de Ràdio Barcelona.
"Volem distribuir els menors sense acompanyament de manera acordada"
Martínez també ha explicat en aquesta entrevista que el Govern està treballant perquè hi hagi acords entre totes les comunitats per reubicar els menors sense acompanyament que arriben a les Illes Canàries.
La consellera recordat que a Catalunya arriben cada mes 200 adolescents sols, i que ara mateix el sistema de protecció a la infància acull 2.600 joves i 5.500 extutelats. Martínez ha remarcat que el 83% dels joves que han passat per la DGAIA i que van arribar sols quan eren menors a Catalunya ara estan treballant o estudiant.
"La majoria volen treballar, volen integrar-se i tenir una vida millor", ha conclòs la consellera.