Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ciencia y tecnología

Especial Aquí Catalunya al DFactory: "la gran fàbrica del futur"

Des del DFactory, des de la Zona Franca, parlem amb empreses, amb Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Especial Aquí Catalunya al DFactory: "la gran fàbrica del futur"

Especial Aquí Catalunya al DFactory: "la gran fàbrica del futur"

47:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726820940025/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui, programa especial a l'Aquí Catalunya des del DFactory, des de la Zona França. Som en "la gran fàbrica del futur", "la fàbrica" de projectes que ens deixen bocabadats. El DFactory és un edifici molt gran, però és que d'aquí un temps potser no reconeixem. Ja s'ha començat a licitar l'organització de la segona fase que ampliaran el seu espai dels 17.000 metres quadrats a gairebé 100.000 metres quadrats.

Està pràcticament ple, a un 85% de la seva capacitat; ara mateix queden pocs espais i de pocs metres quadrats. Ens ho han explicat Pere Navarro delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Blanca Sorigué, directora general del Consorci.

Està molt consolidat amb empreses de tota mena, totes relacionades amb el 4.0: impressió 3D, intel·ligència artificial, robòtica, sensòrica, block change, nanotecnologia, ciberseguretat. Hi ha empreses potents: Siemens o el Grup KION, que és una multinacional alemanya que entre les seves empreses té les carretilles LINDE, que són molt conegudes. Aquest HUB el volien treure d'Alemanya i el volien instal·lar per Europa, i van conèixer Dfactory i s'hi han instal·lat, mirant el futur i apostant per la segona fase que té Dfactory: "Al DFactroy és futur però tenim el present".

ASORCAD

Actualment treballa pels equips de la Copa Amèrica. A través dels escàners, poden veure quines parts dels vaixells s’han pogut danyar per reparar-les i que no perdin competitivitat. Després de l'escaneig, aconsegueixen un "núvol de punts" amb molta precisió. Però tenen clients més "corrents": si necessites una peça descatalogada, ells te la poden replicar en el material que calgui. Per això parlen d'"enginyeria inversa". N'hem pogut parlar amb l'Antonio Sánchez, CEO de l'empresa.

SIARQ Technologies

Per fer-ho de forma descriptiva, produeixen un fanal amb forma de bolet alimentat per energia solar i amb sensors ambientals. No només fa llum. Sino que a través de plaques solars recull dades de la contaminació ambiental: "Avui plou, però sempre està produint. És un fanal solar peculiar perquè té un panel solar de 360 graus. Així podem recollir l'energia del sol sempre". N'hem pogut parlar amb Alessandro Caviasca CEO & Cofundador

Siocast

Siocast, a grans trets, s'encarrega de la producció de peces de plàstic amb motlles de silicona i treballen amb impressores 3D. D'ells en surten des de figures de plàstic per jocs de taula, fins a altres de col·leccionables, com els warhammers, però també fan motlles per exemple per xocolatines, o figures d'anime i manga... A més de peces completes per a processos indutrials. N'hem parlat amb en Ferran Navarro, CEO i cofundador de SIOCAST.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00