Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça actual s'assembla a aquell Bayern, però té més joc col·lectiu"

Al 'Què t'hi jugues!' analitzem la victòria del Barça davant el Girona amb Jofre Mateu i Àlex Delmàs

"El Barça actual s'assembla a aquell Bayern, però té més joc col·lectiu"

"El Barça actual s'assembla a aquell Bayern, però té més joc col·lectiu"

14:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726489557834/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça va guanyar per 1 gol a 4 a Montilivi amb Lamine per doble partida, Olmo i Pedri com a golejadors. D'aquesta forma, el conjunt de Hansi Flick suma el ple de victòries i se situa líder de la classificació amb 15 de 15 punts possibles. Al 'Què t'hi jugues!' analitzem la victòria del Barça a Montilivi i les sensacions de l'equip amb Jofre Mateu i Àlex Delmàs.

En Jofre fa una valoració del moment del conjunt blaugrana: "L'equip està volant. Les sensacions són immillorables. No només en joc, sinó que hi ha alguna absència de pes que s'està suplint sobradament. Dani Olmo ha caigut absolutament de peu i serà diferencial. Pràcticament, està sortint tot bé i és difícil no quedar satisfet perquè l'equip està jugant de meravella".

Delmàs recalca les virtuts de l'equip i l'objectiu que ha de tenir Hansi Flick: "El repte serà mantenir-ho. A mi em semblaria una bona estratègia de Flick tenir l'equip en 'pick' alt de forma, perquè més endavant segurament vinguin algunes corbes i, per a quan vinguin, l'equip ha de continuar mantenint el perfil baix que l'equip està tenint quant a tot. Aquest Barça no és només pressió alta, verticalitat i físic. També té joc col·lectiu, pla de partit i ahir vam veure una pressió diferent de la de la resta de partits. Hi ha un pla darrere de tot això. Flick demostra que, en poques setmanes, ha sabut donar els matisos propis de la seva manera d'entendre el futbol. El Barça actual s'assembla a aquell Bayern, però té més joc col·lectiu".

Sobre la línia defensiva, Jofre remarca la seva solidesa: "Està molt ben treballada perquè normalment estan tots molt alineats, no hi ha ningú que la trenqui, corregeixen tots amb molta velocitat. El principal dubte és un exercici d'exigència física que no el podràs mantenir molt, i menys amb la quantitat de peces que tens, que no són moltes".

Delmàs afegeix la funció clara de cada jugador: "Les responsabilitats sense pilota estan molt ben determinades. Tothom sap qui salta a qui en cada moment. La pressió després de pèrdua és bàsica i el Barça ho està fent molt bé".

Jofre analitza el continu creixement i emergència de migcampistes de La Masia: "Són gent que han d'anar creixent amb una idea de joc que vol dir constantment llegir el que demana l'equip. Si vas cultivant en aquesta manera de treballar, al final els jugadors tenen aquesta manera de jugar que els fa un punt diferents". "La manera d'ensenyar a La Masia casa perfectament amb el perfil de migcampista. Segurament no casa tant amb el perfil de '9', però sí amb el del centre del camp. Són els que surten més beneficiats també perquè hi ha més migcampistes que no jugadors específics. Sobre Marc Casadó, Flick s'adapta a aquest canvi. És més posicional que Bernal, però equilibra molt i, sens dubte, és titular", puntualitza Delmàs.

El propi analista creu que la baixa d'Olmo propiciarà l'entrada de Raphinha per dins: "A Mònaco veurem a Ferran per l'esquena, Raphinha per dins (fent d'Olmo) i la resta quedarà igual. Em costa imaginar que Pablo Torre passi de zero a ser titular, però probablement és el jugador de la plantilla amb millor control orientat d'esquena".

Quant a les crítiques a Vinicius, Jofre que la presència d'Mbappé no li farà bé: "Benzema era tan bo, que era capaç de fer molt bo a Vinicius, que ha fet una progressió tremenda. Però jugant amb Mbappé venen corbes". En aquest sentit, Delmàs assegura que el brasiler busca el conflicte: "La gent s'està adonant que una cosa és el tema interracial i l'altre és que moltes de les coses que li passen no tenen res a veure amb això. Està buscant constantment el conflicte. Ha de corregir-ho".

Finalment, sobre les sensacions del Girona, els dos analistes conviden a la tranquil·litat: "Està en el camí que ha d'estar. Venia de dos bons partits i, amb tot el que li ha vingut de nou, és lògic que hi hagi un procés, però el veig no gaire lluny d'on era l'any passat". És fidel a la seva idea. No tindrà cap patiment perquè té bona plantilla".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00