Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Els jugadors tenen una càrrega física tan alta que acaba sortint a nivell emocional o muscular"

Al 'Què t'hi jugues! parlem amb el preparador físic Sergio Dorado per conèixer fins on pot arribar la lesió de Fermín

"Els jugadors tenen una càrrega física tan alta que acaba sortint a nivell emocional o muscular"

"Els jugadors tenen una càrrega física tan alta que acaba sortint a nivell emocional o muscular"

11:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725635657164/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta setmana s'ha lesionat Fermín amb la sub-21, i estarà de baixa per una lesió al recte anterior de la cama esquerra. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Sergio Dorado, preparador físic que ha estat al Valladolid, Espanyol i al Cadis, per conèixer fins on pot arribar la lesió.

La lesió de Fermín, en funció del grau que tingui es pot allargar tres, quatre o cinc setmanes, tot i que el Barça en parla de tres. Explica Dorado que la lesió al recte sol ser menys habitual que el bíceps femoral, però són més difícils de recuperar, perquè una recaiguda pot implicar molt més temps de recuperació.

"Es tracta d'una lesió en què la sensació de molèstia marxa ràpidament, i als quatre o cinc dies el jugador creu que la sensació és bona", assegura el preparador físic, que afegeix que això és un risc perquè el jugador creu que pot jugar i és on arriben les recaigudes.

Es tracta d'una zona que està molt implicada en el colpejament de pilota, però el fet que sigui a l'esquerra, creu Dorado, no influeix perquè "un jugador no juga pensant a xutar amb la dreta i no amb l'esquerra". S'ha de recuperar bé, perquè tot i ser a l'esquerra, en una centrada o, fins i tot, en una acceleració, si la cicatriu no està ben tancada, pot haver-hi una recaiguda.

Quant als motius de la lesió, creu el preparador físic que la fatiga pot ser un motiu, però també ho pot ser una sobrecàrrega. Els jugadors porten una càrrega física i una exigència molt alta, i al final, diu Dorado, això acaba sortint, sigui en l'àmbit emocional o muscular. "És molt important la prevenció, però s'ha convertit en un esport que obliga a ser molt exigent amb les recuperacions", assegura Dorado.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00