Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

Roger Grimau: "Hem tingut moments de joc que a Can Barça feia temps que no jugàvem"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb l'exentrenador blaugrana després d'un any a la banqueta del Barça

Roger Grimau: "Hem tingut moments de joc que a Can Barça feia temps que no jugàvem"

Roger Grimau: "Hem tingut moments de joc que a Can Barça feia temps que no jugàvem"

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725539140430/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça va fer oficial l'arribada de Roger Grimau a la banqueta el 23 de juny de 2023. Després d'una temporada en blanc, el club va decidir rescindir el seu contracte, que el vinculava per una temporada més. El també exjugador de l'entitat blaugrana, present a l'última Eurolliga del club (2010), ha parlat als micròfons del 'Què t'hi jugues!' sobre la seva sortida, la plantilla, i els millors i pitjors moments de la temporada.

Grimau destaca que la unió amb la família és del que més orgullós està: "La cosa més positiva d'aquest any és com la família ha viscut els partits. Hem fet molta pinya a casa. Hi ha hagut dosis de patiment perquè és la meva forma de veure l’esport. A diferència de com a jugador, com a entrenador es multiplica per molt. Gaudeixes menys de les coses boniques".

L'exentrenador blaugrana confessa que la destitució era una possibilitat: "Era conscient que es podia donar la destitució. Estava cansat de com havia anat l’any, em vaig agafar 2-3 dies per desconnectar i, quan estàs en un club com el Barca i no guanyes títols, la conseqüència pot ser aquesta. Hi havia rum-rum des del primer dia, sobre tot al mes de desembre. Va ser curiós, per posar una paraula bonica. El club em va dir que no m’estaven movent la cadira. No era gens fàcil sortir d’aquesta situació i ens vam aixecar amb un tram molt bo a inicis d'any".

També ressalta el joc de l'equip: "Hem tingut moments de joc on hem jugat molt bé, però en els moments on havíem de guanyar no ho hem fet. Hem arribat a moments de joc que, no et diré que no havia vist mai, però que feia temps que a Can Barça no jugàvem un bàsquet atractiu, divertit i amb molta velocitat. El Palau per moments s'ho ha passat bé. Hem comès errades que no tocaven que han fet que no ens ho passèssim tan bé. Al final ens quedarem amb què no hem guanyat, però intento veure les coses que s'han fet bé".

El també exjugador del Barça valora la seva similitud amb Xavi a la banqueta: "Som dues persones culers a mort que ens estimem molt al club i hem fet coses pel club. Aquesta és una similitud, però ell ha guanyat la lliga i jo no, això ja és una diferència. Si et rellisca una mica més tot plegat, vius més tranquil".

Grimau explica què he millorat més com a entrenador: "Estic content que hem fet bon bàsquet tàcnicament i tàcticament. No m'he sentit a cap partit on s'hagi fet un plantejament i no hagi sortit. No m'he vist inferior a cap entrenador. Hi ha partits que hem perdut bé, però sempre hi ha partits així i més en una temporada tan llarga".

També confessa si Willy Hernangómez va faltar-li al respecte: "Segurament no estarà content amb els minuts que ha tingut, però la meva primera opció és que fos útil per l'equip. No va dir-me la famosa frase directament a la cara, sinó que algú va dir-me que ho havia dit".

Sobre Ricky Rubio, enalteix el seu sacrifici: "Quan les dinàmiques van rodades i entra una peça nova, hi ha canvis de rols i de minutatge. No va acabar com tots esperàvem, però del Ricky només puc parlar meravelles. Va fer un esforç brutal. Recordo un partit en què es va buidar i es va deixar la vida per l'equip. Em sap greu no haver pogut ajudar-lo a que tot anés fantàstic".

Grimau tria el millor jugador amb el que ha coincidit: "M'ha impactat molt Jan Vesely. És molt bo i a nivell mental és espectacular. Com veu el bàsquet, com entrena, com ajuda als companys, com de compromès està... Ha jugat a un nivell espectacular. M'ha impactat bastant".

Entrenador que mes: Pešić, Ivanović, Xavi Pascual, Fotis Katsikaris, Rafa Pueyo, Pedro Martínez per acabar... Potser em quedaria amb el Pedro perquè menganxa amb una època amb 37 anys on tinc clar que vull ser entrenador i aprofito per nodrir-me. Jaka Lakovic i Alex Mumbrú ja es veien que serien bons entrenadors. Tinc clar del tot que vull ser entrenador quan deixo el Barça".

L'exentrenador blaugrana valora el Barça actual: "Els fitxatges que s'han fet són bons. Justin Anderson ajudarà a equilibrar la plantilla i Kevin Punter destravarà partits complicats. Han fet un bon equip".

Finalment, a l’ACB vam perdre tres partits que no tocaven, però a Eurolliga vam fer una fase regular molt i molt bona. El cinquè partit contra Olympiakos, que ens classificava per la Final Four, a nivell defensiu vam fer un clínic, però a nivell ofensiu no la vam ficar i vam tenir tirs lliurats que vam fallar. Això passa, hi ha dies que entren com a xurros i dies que no entren".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00