Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça té una de les millors vuit plantilles d'Europa i un dels vuit millors entrenadors"

Al 'Què t'hi jugues!' analitzem el nou format de la Champions i les possibilitats dels equips catalans, el Barça i el Girona

"El Barça té una de les millors vuit plantilles d'Europa i un dels vuit millors entrenadors"

"El Barça té una de les millors vuit plantilles d'Europa i un dels vuit millors entrenadors"

22:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724934341209/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta tarda a les 18 es realitzarà el sorteig de l'actual edició de la Champions League. En aquest nou format, cada equip dels 36 participants, haurà d'enfrontar-se a vuit rivals diferents, quatre d'ells com a local i quatre com a visitant, però no contra els mateixos rivals, cosa per la qual es realitzarà un sorteig amb quatre bombos per a determinar als vuit rivals. Cada equip s'enfrontarà a dos rivals de cada bombo, un com a local i un com a visitant. No podran enfrontar-se dos clubs del mateix país ni hi haurà més de dos rivals d'altres lligues. Fins al dissabte no es coneixerà el calendari de partits.

L'extracció de les boles amb el nom dels equips es farà a través d'un programari de l'empresa Aelive, que decidirà l'ordre dels partits i l'estadi a disputar-se. És a dir, el programa en qüestió, determinarà on jugarà cada equip i el rival, dins dels vuit que arriben a través del sorteig pur i dur.

En aquest nou format de la Champions League, la primera jornada es disputarà dimarts, dimecres i dijous (fins ara la Champions només es jugava dimarts i dimecres), i l'última jornada serà amb 18 partits de manera simultània. La resta de jornades es disputaran en dimarts i dimecres.

Aquests són els equips que conformen els quatre bombos:

- Bombo 1: Manchester City, Bayern de Munich, Reial Madrid , PSG, Liverpool, Inter, B. Dortmund, RB Leipzig i FC Barcelona

- Bombo 2: Bayer Leverkusen, Atlètic de Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Bruges, Milan i Shakhtar Donetsk

- Bombo 3: Feyenoord, Sporting de Portugal, PSV, Celtic, Salzburg, Young Boys, Dinamo Zagreb, Lilla i Estrella Roja

- Bombo 4: Mònaco, Aston Villa, Bolonya, Girona, Stuttgart, Sturm Graz, Brest, Sparta de Praga i Slovan Bratislava

Els vuit primers d'aquesta fase es classifiquen directament per a vuitens. Els llocs 9 a 24 juguen una eliminatòria de setzens a anada i tornada, en la qual els classificats entre el lloc 9 i el 16 comptaran amb el factor pista a favor. Els equips que acabin entre el lloc 25 i el 36 queden eliminats, sense que cap d'ells passi a jugar l'Europa League. Al 'Què t'hi jugues!' analitzem aquest nou format de la Champions i les possibilitats dels equips catalans, el Barça i el Girona.

En Bruno Alemany assegura que la competició ha esdevingut més igualitària: "Veurem més igualtat perquè abans, gairebé sempre, els del Bombo 1 i 2 passaven a la fase final i ara veurem més emoció, sobretot al play-off del 9 al 24. És democràtic perquè hi ha quatre equips més". En Fermín Suárez afegeix que la classificació directa serà molt complicada: "Quedar entre els vuit primers i classificar-se directament a vuitens de final serà molt car perquè implica molta regularitat i molt pols competitiu".

Respecte al Barça, en Bruno creu que el club blaugrana forma part dels vuit millors equips de la competició: "El Barça té una de les millors vuit plantilles d'Europa i té un dels vuit millors entrenadors de la Champions. No està obligat a estar entre els vuit primers, però té opcions d'estar-hi". En Fermín afegeix que el Barça forma part del segon esglaó de la piràmide d'equips: "Avui dia, veig plantilles superiors com la del City, el Bayern, el PSG, el Liverpool i l'Arsenal, i després hi ha un gruix d'equips, entre els quals està el Barça, que estaran ballant en aquella frontera entre ficar-se o no ficar-se. Si el Barça queda novè o desè no serà un drama".

Sobre el Girona, en Fermín destaca els elements diferencials que ha perdut el club i poden passar-li factura: "Se li pot demanar molt poc en una estrena continental. L'escenari és el que és i ha perdut grapa competitiva. Ha perdut elements diferencials. Sávio és titular al Manchester City i has perdut una bossa de gols increïble amb Dovbyk que no l'ha recuperada perquè Abel Ruiz no està en aquest nivell tan alt de contundència. Els equips tenen experiència europea que poden pesar-li al Girona, però per elements, per Míchel i per cohesió grupal, el Girona pot entrar perfectament en play-off. També ha de tenir un punt de fortuna en el sorteig".

Tots dos fan una valoració dels equips a evitar i dels rivals més febles de cada grup: "Del Bombo 1 els equips catalans haurien d'estalviar-se a City i PSG. Els equips menys forts serien el Leipzig i el Borussia Dortmund. Del Bombo 2 s'haurien d'evitar Juventus i Arsenal, i estaria bé trobar-se pel camí a Bruges i Shakhtar Donetsk. Del Bombo 3 els més complicats són l'Sporting de Portugal i el PSV. Els més assequibles són el Young Boys, l'Estrella Roja i el Dinamo de Zagreb. Finalment, del Bombo 4 els més complicats són l'Aston Villa i el Mònaco. Els més fluixos són l'Slovan de Bratislava, el Brest i l'Strum Graz".

Finalment, pel que fa al Madrid, en Fermín i en Bruno creuen que només dos rivals poden fer-li competència: "El City serà el rival directe del Madrid. Estan en un graó similar. El PSG, encara que soni paradoxal havent perdut a Mbappé, redoblaran esforços en el col·lectiu i amb Luis Enrique tenen la mira posada en el títol".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00