Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Roberto Trashorras: "Flick no porta tant a l'extrem l'ADN del Barça com ho feia Xavi"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb l'exjugador del Barça i del Rayo per analitzar la prèvia del partit de la tercera jornada

Roberto Trashorras: "Flick no porta tant a l'extrem l'ADN del Barça com ho feia Xavi"

Roberto Trashorras: "Flick no porta tant a l'extrem l'ADN del Barça com ho feia Xavi"

12:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724762242425/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça buscarà els tres punts a Vallecas, un dels camps de Primera Divisió que més li ha costat al conjunt blaugrana en els últims anys. Per això, després de les bones sensacions de les dues primeres jornades, els de Flick hauran de donar la seva millor versió per tornar a casa amb premi. Al ser preguntat pel conjunt del nou entrenador, Hansi Flick, l'exjugador del Barça i del Rayo Vallecano, Roberto Trashorras, ho té molt clar.

"M'agrada el Barça de Flick. El problema que té el Barça, avui dia, és que, sent el club que és, necessites competir per tots els títols, però jo crec que també necessita temps. No és fàcil. I a més, amb tants nois joves, que a més conec bé, l'any passat em vaig enfrontar a ells i tenen una qualitat i una capacitat molt gran, però lògicament l'exigència és molt gran perquè estàs al Barça, i no pots carregar de tanta responsabilitat aquests nois. Cal tenir paciència", assegura l'exjugador.

Una de les incògnites respecte al tècnic alemany és com adaptarà el seu estil de joc amb el del Barça. Trashorras argumenta que "Flick no porta tant a l'extrem l'ADN o l'estil del Barça, com podia portar altres entrenadors com Xavi, que eren molt més extremistes. Potser Flick li pot ficar més variants, més verticals. A més, és un entrenador que li agrada molt atacar ràpid per moments, de centrar molt a l'àrea. El Barça, en els últims anys, era un equip que centrava poc. Enguany intenta centrar més, intenta arribar per moments més ràpid del que és habitual. Va introduint matisos. L'estil, lògicament, no es canvia i continuarà mantenint aquest estil que tant caracteritza al Barça, però crec aquesta és la gran diferència amb altres entrenadors, sobretot amb Xavi."

Referint-se al mateix estil, Trashorras opina que "en el Barça, des de fa moltíssims anys, la posició de pivot era clau. Sempre es jugava amb un, tant quan estava en l'època de Xavi com l'època de Pep, l'època de Luis Enrique, molt poques vegades es canviava a doble pivot. És veritat que a l'hora de defensar, et dona més equilibri, més ajudes. A l'hora de treure la pilota, els rivals han de saltar amb dos, ja no sols amb un els val", diu l'exjugador.

Trashorras és conscient del potencial que tenen els joves del Barça. Un d'ells, Marc Bernal. "Em va sorprendre molt quan vam jugar l'any passat", diu Trashorras. "Jugava de mig centre i sobretot la capacitat que té per a girar-se, per a filtrar pilotes, bo per a les mitges puntes, per a la gent de dalt. Jo crec que això també és el bon entrenador. Moltes vegades a tots ens agradaria tenir a Busquets o a Xavi, o a Iniesta, o a Messi, o a Neymar, però moltes vegades les plantilles són com són. I encara que continuïs mantenint l'estil i continuïs intentant jugar, moltes vegades t'has d'adaptar al que tens. I si no tens un mig centre a l'ús, un 6, capaç de saber, sobretot, mantenir l'estructura, orientar-se bé, formar aquests triangles que feia tan bé Busquets, perquè potser has de jugar amb doble pivot, per a continuar mantenint aquest estil, però ser molt més equilibrat."

L'exfutbolista destaca què li aportarà Olmo al Barça: "Farà un salt de qualitat. S'associa molt bé, té molt bon u contra u, molt bon tir, bona arribada. Cal donar-li temps perquè no arribarà ara i serà qui decideixi, però farà un salt de qualitat perquè pot jugar per dins i per fora. Per dins té capacitat també per filtrar, per arribar a l'àrea. Si juga per fora, amb la profunditat que dona Balde, pots buscar més superioritat dins. Aquesta varietat li dona moltes més coses al Barça no només en qualitat, sinó també en quantitat, perquè podrà variar segons vagin els partits.

També creu que el Rayo serà valent davant el Barça: "La primera jornada va donar moltíssims problemes a la Real a la sortida de pilota. Per moments feia marcatge individual i a la Real li va costar molt sortir. Sí que és veritat que no pot estar tot el partit estrenyent així. Per moments, el Barça segurament el portarà a bloc més baix, però en reinici de joc t'anirà a estrènyer a dalt. A més, a Vallecas les dimensions són més petites, és molt més fàcil arribar a la pressió i a les ajudes. Per tant, intentarà incomodar el màxim possible al Barça, sobretot a l'inici del partit".

Trashorras remarca la importància de la davantera pel club madrileny: "L'any passat el problema més gran que va tenir el Rayo va ser la falta de gol. Camello està destinat a fer gols i aquest any està molt endollat. També s'espera molt que Raúl de Tomás faci una passa endavant. Del centre del camp cap endavant té molt bona plantilla, però falta un davanter que marqui 10-12-14 gols per estar més tranquils".

Finalment, valora l'arribada de James a Vallecas: "Ja no només a nivell esportiu, a nivell mediàtic el club agafa molta més importància. No estarà al nivell del Madrid, però si és capaç d'acostar-se li farà un salt de qualitat al club. Si és capaç de fer això, el Rayo haurà signat un molt bon jugador, molt contrastat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00