Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

"Barcelona, com sempre, compartirà i gaudirà de la Copa Amèrica"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb la vicepresidenta de l'Organització de la Copa Amèrica de Vela, Aurora Catà, hores abans del tret de sortida amb la regata preliminar

"Barcelona, com sempre, compartirà i gaudirà de la Copa Amèrica"

"Barcelona, com sempre, compartirà i gaudirà de la Copa Amèrica"

11:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724330629903/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest migdia ha començat la primera regata de la Copa Amèrica. Durant quatre dies és la regata preliminar, que no puntua per la Copa Amèrica sinó que és una mena d'entrenament oficial en el qual hi ha un guanyador, amb el New Zealand com l'equip defensor. Avui hi ha quatre regates d'uns 25 minuts, aproximadament, davant el litoral de Barcelona. Es poden veure gratuïtament. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb la vicepresidenta de l'Organització de la Copa Amèrica de Vela, Aurora Catà.

La vicepresidenta explica les sensacions prèvies a l'inici de la competició: "Tothom està emocionat i amb moltes ganes de compartir amb tota la ciutadania aquesta organització. Aquests vaixells, que són com la fórmula 1 del mar, són espectaculars de veure. I a Barcelona succeeix que es poden veure des de la platja i això permet una visual directa amb la regata, cosa que no havia passat abans. A més, tots els llocs estaran habilitats amb pantalles, comentaristes, bars, etc, per poder seguir la regata també des de les imatges de televisió".

Catà recomana veure la competició 'in situ': "Si tu vas a la platja de Barcelona, hi haurà llocs en els quals podràs accedir sense haver de pagar cap tiquet i des d'allà podràs gaudir o bé de l'explicació directa amb comentaris de la regata o anar a la platja a veure directament la regata".

La vicepresidenta explica quin és el gran repte de la competició: "Un dels reptes és que la ciutat s'impliqui. La ciutat està molt implicada i hi ha un altíssim grau de coneixement que la competició comença. I normalment aquesta ciutat és molt acollidora i és molt oberta i li agrada. Crec que serà un èxit. Ja ho està sent, d'alguna manera, amb gent que baixa només a veure els entrenaments. Barcelona, com sempre, gaudirà i compartirà aquesta competició. I això és un dels objectius que té la competició en si mateixa".

També comenta el tractament de les problemàtiques socials que comporta la competició: "És veritat que els veïns de la Barceloneta, per una banda, tindran una sèrie de restriccions, com ha passat també a París. Vull dir, en algunes zones tu necessites una acreditació per accedir en aquella zona. I això entenc que és una certa incomoditat. D'altra banda, tenen una posició privilegiada per gaudir de la regata i del que passarà. I és veritat que sempre en aquests esdeveniments hi ha gent que està més a favor o més en contra i jo insisteixo molt en el fet que nosaltres intentem respectar totes les posicions, entenent que implica una sèrie d'afectacions en la mobilitat del dia a dia. Recomanem moltíssim que tothom utilitzi el transport públic, que l'Ajuntament ha fet una grandíssima feina per habilitar i reforçar-lo".

Catà valora l'opció que la Copa Amèrica continués a Barcelona: "Tots els equips estan encantats amb la ciutat. Aquesta decisió la prenen qui guanya la copa, però dit això, estan tots realment encantats de la ciutat i de l'acollida que hem tingut. No hi ha cap ciutat que pogués tornar a fer una copa amb la rapidesa que Barcelona té en aquest moment. Per tant, això també jugant molt a favor de Barcelona com a ciutat on repetir l'esdeveniment, sempre que l'equip que guanyés no decidís que no s'ho emporta al seu país i que repeteix Barcelona".

Finalment, la vicepresidenta defensa l'impacte econòmic que genera a la ciutat: "Hi ha un estudi de la Universitat Pompeu Fabra que estima un impacte de més de mil milions i el reparteix amb tres pilars: totes les despeses, la construcció de les bases i els vaixells, i els visitants que tinguem per gaudir d'aquesta competició. Les regates acostumen a ser dimarts, divendres, dissabte i diumenge. Això implica que normalment la gent ve a passar una setmana, una estada llarga, que és el tipus de turisme que ens interessa a la ciutat. Hi ha moltes inversions que estaven previstes, s'han anticipat i ja estan a punt de ser gaudides per la ciutadania. I això és gràcies a la Copa Amèrica".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00