Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

David Besora: "Tot i que jugava com a migcentre defensiu, Casadó pot oferir el seu millor rendiment tant de 6 com de 8"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb David Besora, entrenador del CF Damm i exentrenador de Marc Casadó quan jugava a l'Infantil B del club barceloní

David Besora: "Tot i que jugava com a migcentre defensiu, Casadó pot oferir el seu millor rendiment tant de 6 com de 8"

David Besora: "Tot i que jugava com a migcentre defensiu, Casadó pot oferir el seu millor rendiment tant de 6 com de 8"

08:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724242962533/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El debut de Pau Víctor, Gerard Martín i Marc Bernal -i l'entrevista del 'Què t'hi jugues!' amb el seu germà Toni-, van coincidir amb la primera titularitat a la Lliga de Marc Casadó amb el primer equip del Barça. Al 'Què t'hi jugues!' hem parlat amb el que va ser el seu entrenador durant una temporada al club CF Damm, a la categoria d'Infantil B, per valorar com va ser el debut del jove futbolista de La Masia i quines expectatives futbolístiques podem esperar amb ell.

David Besora, des que el va rebre a l'equip, ho va tenir molt clar. "Quan va arribar de Granollers, era un jugador que tenia molt talent i realment era un jugador diferencial per la seva lectura de joc. Un jugador amb una intel·ligència tàctica que, per ser Infantil de primer any, està molt per sobre de la resta. Per això marcava una mica el model de joc. Anava jugant amb un 4-3-3, de pivot defensiu, bàsicament perquè teníem la seva figura, que era de gran corrector, un gran jugador que tenia molt recorregut, molt bo defensivament i també tenia molt criteri com a pivot. Un jugador que marcava diferències", explica Besora.

Sobre la posició del jugador de Sant Pere de Vilamajor hi ha diverses opcions. La seva posició més habitual, tant a les categories formatives, com al Barça Atlètic, ha estat sempre la de migcentre defensiu. "Al CF Damm jugava de 6", assegura l'entrenador als micròfons del 'Què t'hi jugues!'. "De fet, nosaltres no teníem un sistema de joc marcat, sinó que vam optar per un model amb joc combinatiu, associatiu, però la formació la marcaven els jugadors que tenies. La temporada següent de marxar ell, vam passar a jugar amb doble pivot perquè ja no teníem aquesta figura d'un pivot defensiu tan clar com era el cas del Marc."

Però en els partits que ha jugat al primer equip amb Hansi Flick a la banqueta, tant de pretemporada com en el debut a la Lliga, jugava més com a interior. A Besora li va sorprendre la posició perquè "jo me'l imaginava més de 6. Però crec que el rendiment que van oferir, tot i jugar d'interior, em va sorprendre, perquè va tenir molta arribada, per ser un jugador molt més defensiu. Molta arribada i molt desplegament, per tant, jo penso que també pot participar en aquesta posició. A les dues posicions, tant de 6 com de 8, penso que pot, que pot oferir el seu millor rendiment", argumenta l'entrenador.

Ningú dubta del caràcter de Casadó dins el terreny de joc. El seu que va ser el seu entrenador explica com el va desenvolupar: "Físicament era curiós perquè de la plantilla que teníem en aquell Infantil B de la Damm, era el més baixet, però era el jugador que guanyava més duels. Tenia una gran intensitat, que dona moltíssim al futbol actual. Era el millor de l'equip, perquè guanyava tots els duels que tenia. El que li faltava de físic ho cobria amb el caràcter, aquest competitiu. De fet, va ser el capità només arribar, per davant de jugadors que tenien trajectòria al club. Se li veia aquest caràcter de líder, de competitiu, agressiu... Un jugador diferencial en aquest sentit."

Després del seu debut com a titular a Mestalla, Besora comenta que "tant de bo pogués tenir continuitat i ser titular. Però és cert que, clar, estem parlant de què és el Barça. És la màxima exigència i tenir regualitat i continuitat és molt difícil molt. Però al final, crec que les oportunitats que ha tingut fins al moment, les ha aprofitat. Al final, la clau és la continuitat i donar-li confiança. Jo penso que pot donar moltíssim. En aquest cas, penso que Flick hi ha confiat, i penso que és molt positiu que al Barça teniu un futbolista com el Marc. La qüestió va de sumar minuts i veure que pot ser un jove important", reflexiona David Besora, el que va ser el seu entrenador.

Sabem de primera mà que arribar costa molt, i mantenir-se encara més, però per als joves com Marc Casadó, que ho ha apostat tot pel Barça, que ha tingut paciència i ha esperat la seva oportunitat, i que ara sembla que amb Hansi Flick li ha arribat, i esperem que es pugui mantenir per a demostrar el seu nivell en aquest Barça, com ja ho va fer a Mestalla en el seu debut com a titular en el primer equip.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00