Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça va al mercat per necessitat i no pas per convicció"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Jaume Marcet, periodista que ha seguit La Masia i coneix de ben a prop les generacions de futbolistes blaugranes

"El Barça va al mercat per necessitat i no pas per convicció"

"El Barça va al mercat per necessitat i no pas per convicció"

10:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724158780534/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Flick va alinear tres jugadors de 17 anys a l'onze inicial del partit contra el València el passat dissabte. Lamine, Cubarsí i Marc Bernal són els tres futbolistes que van jugar d'inici. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Jaume Marcet, periodista que ha seguit La Masia durant molts anys i que coneix de ben a prop les generacions de futbolistes que emergeixen de la pedrera blaugrana.

Marcet lamenta que en algunes ocasions es prioritzin els fitxatges abans que donar oportunitats als joves: "És una meravella com estan jugant tots els futbolistes de La Masia. Estan demostrant que hi ha molt nivell i que primer s'ha de mirar a casa abans de fitxar. Tinc la sensació que ho estem fent per necessitat i no per convicció. Tens un tresor a casa i de vegades ens oblidem de mirar cap a baix. Sense aquesta necessitat no veuríem tants talents. S'han ajuntat la necessitat de tirar de la pedrera i que hi ha molt bones generacions".

El periodista destaca la constància de Marc Casadó: "Marc Casadó és l'exemple a seguir. Amb Xavi va ser convocat 50 partits amb el primer equip i només va jugar 58 minuts. Més paciència que ell no ha tingut ningú. Va fer un molt bon partit a Mestalla. Marc Bernal és un projecte top perquè té físic, talent, intel·ligència i coses que no hem vist, com arribada i gol. No sé veure un altre perfil a la plantilla del primer equip que pugui jugar de pivot posicional amb garanties. Si continua creixent, es quedarà Bernal a la posició de pivot. També és cert que no és un pivot pur perquè ha jugat més d'interior. L'última temporada amb Márquez sí que es va reciclar més aquesta posició. L'errada del Gamper li pot passar alguna vegada perquè no porta tota la vida jugant de migcentre pur. Hi ha moltes coses a polir, però té totes les condicions per fer-ho. I tinc la sensació que a Flick li agrada molt".

També és prudent amb la gestió dels minuts i les titularitats: "Que Bernal i Casadó juguin és fantàstic, però no hem d'exigir que siguin titulars indiscutibles. Que estiguin a la plantilla del primer equip i vagin sumant minuts ja és molt. Fins i tot no passa res si Lamine algun partit és suplent i el vas gestionant".

Finalment, explica la projecció que ja tenien tots tres 4 anys enrere: "Des d'aleví, tenia clar que Lamine arribava perquè era un talent diferencial. Cubarsí sempre m'encantava perquè mai havia vist un defensa que defensés tan bé al futbol base. El perfil del futbol base del Barça són jugadors que tenen bona sortida, però que després tenen deficiències en defensa. I el cas de Bernal és especial perquè en futbol 7 era fantàstic, però més tard va créixer tant que va tenir problemes de coordinació i va tenir un parell de temporades a cadet amb les que ningú pensava que pogués arribar al primer equip".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00