Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça acostarà més Dani Olmo a l'àrea i això l'aproparà a fer més gols"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Franc Artiga, un dels entrenadors de Dani Olmo durant la seva etapa formativa al Barça

"El Barça acostarà més Dani Olmo a l'àrea i això l'aproparà a fer més gols"

"El Barça acostarà més Dani Olmo a l'àrea i això l'aproparà a fer més gols"

06:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1723722624942/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Dani Olmo és el gran fitxatge del Barça aquesta temporada. S'ha convertit en la segona incorporació després de Pau Víctor i arriba provinent del Leipzig. El de Terrassa va formar-se a les categories inferiors del club blaugrana abans de marxar a Croàcia i més tard a Alemanya. Franc Artiga va ser un dels seus entrenadors durant l'estapa formativa del futbolista egarenc al Barça. Actualment és l'entrenador del FC Khimki, equip de la primera divisió de Rúsia. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb ell sobre la tornada de Dani Olmo al club blaugrana.

Artiga s'alegra de la tornada d'Olmo al Barça: "Sempre content de que els jugadors que s'han fet a casa es quedin a casa o tornin a casa. Té molt potencial, recorregut i experiència i ens ajudarà moltíssim".

Sobre la seva posició, valora la seva versatilitat: "La seva posició ideal és com a mitjapunta, per darrere d'un davanter centre. La seva gran virtut és que es pot adaptar a les quatre posicions ofensives i en qualsevol situació pot fer-ho fantàsticament. En comparació amb el seu joc al Leipzig, el Barça l'acostarà més a l'àrea i això l'aproparà a fer més gols, com va passar amb la selecció espanyola".

També destaca el seu canvi físic: "Avui en dia els futbolistes són atletes. El canvi físic que produeixen quan arriben al món professional és molt important i el Dani Olmo sempre ha estat fort del tren inferior i ara és un jugador sense cap problema físic".

L'ex entrenador d'Olmo parla de la complicitat de triomf dels joves debutants: "Ha d'haver-hi algú que aposti pels joves i després han de seguir rendint com ho fan a la Masia. La diferència és, quan arriben al futbol professional, si son capaços de seguir rendint sota pressió com quan ho fan amb nens".

Finalment, lamenta que molts dels jugadors formats al Barça triomfin fora del club: "Alguns d'aquests jugadors o no rendeixen al 100% amb el club o estàn fora del club. És una pregunta que el club s'ha de fer i és qüestió de millorar. La nostra feina a la Masia és fer aquests tipus de jugadors i està demostrat que és una fàbrica de fer futoblistes impressionants perquè ningú s'atreveix a tocar la indiosincràsia i la manera de fer de dins. Una altra cosa és la gestió que es faci amb els futbolistes que estan a punt d'arribar a l'elit".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00