Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Si només t'arriba Dani Olmo, no t'arriba un 6 ni t'arriba un jugador desequilibrant, aquí jo sí que tindré dubtes"

Al 'Què t'hi jugues!' analitzem el Barça de Hansi Flick i la pissarra del tècnic alemany després de la pretemporada en la prèvia del Gamper

"Si només t'arriba Dani Olmo, no t'arriba un 6 ni t'arriba un jugador desequilibrant, aquí jo sí que tindré dubtes"

"Si només t'arriba Dani Olmo, no t'arriba un 6 ni t'arriba un jugador desequilibrant, aquí jo sí que tindré dubtes"

15:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1723467275053/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Quan preguntem a l'analista del programa, l'Àlex Delmàs, sobre l'estat del primer equip del Barça després d'aquesta gira i pretemporada, Delmàs explica que "jo crec que, tenint en compte com ha anat a la gira, i amb els interrogants, tant amb jugadors com amb un sistema de joc, he vist el Barça bé, amb molts joves. La sorpresa grandíssima de Pau Víctor, que ja l'intuiem, però que ha estat a gran nivell, amb aquesta parella del doble pivot. Però a nivell col·lectiu bé. Sí que he vist els trets característics que esperàvem de Hansi Flick. És a dir, sense pilota m'ha agradat l'estructura defensiva de l'equip, que s'està posant en 4-4-2. Sembla que tothom té clar quina és la seva responsabilitat defensiva, és a dir, quan s'ha d'anar a pressionar, quan no, qui salta, en quines zones comencem a apretar el rival, quan fem la pressió alta i quan no. Per tant, això sí que li veig a I'equip. I amb pilota, també aquelles coses o aquells tres característics que esperàvem, amb un 4-2-3-1. Tot i que és un 4-2-3-1 una miqueta més difuminat del que havíem vist al Bayern." ç

Delmàs també destaca "aquest punt més vertical que té l'equip. Hem de pensar que tot i que hagin estat tres rivals, el Barça ha tingut una mitjana d'un 47% de possessió en aquests tres partits. Ha xutat molt perquè hi ha una premissa molt clara d'acabar jugades, i això és evident. Ha promitjat més de 12 xuts per partit davant de Manchester City, Reial Madrid i Milan, que són rivals amb certa entitat, però també li han arribat bastant. Així que hem d'esperar un Barça amb un joc una mica més vertical, amb partits més trencats i encara amb moltes coses per veure." Pel que fa a l'esquema, "el dibuix tàctic del Barça de Hansi Flick amb pilota és una de les grans incògnites. Jo intueixo que de moment és un 4-2-3-1 i és un doble pivot que, com us deia, s'està movent, però moltes vegades no estan en paral·lel. Hem vist moltes vegades a la parella Bernal-Casadó, que és Bernal qui ve una mica més, que queda més fixat i que Casadó té més llibertat, una mica més per davant, més d'interior."

En quant a la posició de 6, l'analista confessa que "Casadó em sembla un jugador absolutament madur i que hi ha una alternativa, Bernal té una pinta extraordinària. Però jo crec que, primer de tot, no tens cap especialista perquè qualsevol de les possibilitats que posis aquí, sigui Christensen, sigui qualsevol altre, sigui fins i tot Frenkie al seu moment o Gavi quan estigui bé, no és un 6 que s'ha format sempre com a 6. Això una. I l'altra, perquè jo crec que no li podem donar la responsabilitat de sortida a Cazador o a Bernal de ser titular indiscutible a tots els dels partits. És a dir, els hi hem de deixar aquest marge de poder créixer a l'ombra d'algú que s'emporti els pals si en algun moment la cosa no va bé. Però és la meva sensació, també és veritat que el Barça està com està econòmicament i que segurament ha d'accedir més al que pot que no al que vol" comenta l'analista als micròfons del 'Què t'hi jugues!'. A Alemanya i al Bayern, Flick feia servir un doble pivot Kimmich-Gundogan i un Thiago-Kimmich, respectivament, amb un 6 especalista i sent jugadors de bastant ofensiva. Al Barça, "una de les possibilitats que havia imaginat és Frenkie-Gavi, quan estigui bé, Casadó-Gavi o Frenkie-Casadó. Però més que res per eliminació, perquè hi ha molts jugadors que et poden ocupar la posició de la mitja punta i, per tant, no tindràs més remei que, o deixar noms importants fora -i quan dic fora ja no és entrar a segona part sinó probablement ni participar- o encabir un d'aquests jugadors com a segon interior, com aquest segon doble pivot que es desenganxa més cap a dalt", assegura Delmàs.

"Però per mi les prioritats serien clares. Seria un 6 especialista, un jugador desequilibrant a dalt i després aquest rol de Dani Olmo que et suma per la plantilla, però que jo diria que hi ha aquestes dues prioritats abans." Per a l'analista del 'Què t'hi jugues!', el fitxatge de Dani Olmo no era una prioritat. "Zero dubtes de la seva qualitat. Per mi, millora la plantilla. Exceptuant que Lamine, i probablement el bon moment de Pedri, Olmo millora qualsevol de les altres opcions que tens de mig al camp en endavant. Amb això no hi ha dubte. Ara bé, per mi no era una prioritat. Per mi n'hi havia dues més al davant. Em sembla un jugador que rendirà, però sí que tinc dubtes de la compensació de la plantilla. Per mi continua sent una plantilla descompensada en aquest moment, tot i que l'arribada de Dani Olmo la fa millor. Com a jugador, el fitxatge és molt bo. És molt bo perquè millores. Ara bé, moltes vegades hauríem de llegir en clau de plantilla. Si només t'arriba Dani Olmo, no t'arriba un 6 ni t'arriba un jugador desequilibrant, aquí jo sí que tindré dubtes." Tot i això, Delmàs té clar on posaria al de Terrassa. "Jo ara mateix, tal com està la plantilla, el veig a l'esquerra, mitja punta esquerra, perquè no tens un especialista allà. A l'esquerra, però enganxat a la banda, el que passa que deixant carril pel lateral ofensiu. Ara el veig a l'esquerra perquè és que a la mitjapunta hi ha moltes opcions. Gundogan, Pedri quan estigui bé, fins i tot Pau Víctor. Però és tan polivalent que el podem veure a tot arreu."

Sobre polivalència i protagonisme al mig del camp, de Fermín López ja som tots conscients de la irrupció que ha tingut en aquest any, però el campió d'Europa -sense gairebé presència a l'Eurocopa- i campió Olímpic- sent clau per la selecció espanyola marcant 6 gols, dos d'ells a la final- pica a la porta de jugadors importants a l'onze del Barça. Àlex Delmàs assegura que la seva presència "hauria d'anar més. Ha de ser jugador clau aquesta temporada, i, potser sembla exagerat, però és que ens ho està demostrant. És un futbolista que té gol, i el Barça, actual no en va sobrat. Té una energia espectacular que, a més a més, és especial. Fermín acostuma a tenir bones actuacions i ha de ser, jo el veig claríssimament en aquesta posició de mitjapunta, per darrer al punta li va de meravella, ho hem vist ara en aquests Jocs Olímpics. Ha de ser important. Fermín serà un dels aspectes més destacats del llegat de Xavi Hernández al Barça.

I en el dia previ al comiat de Sergi Roberto, Delmàs conclou que el reusenc "ha estat infravalorat i tots ho hem fet en algun moment o altre, moltes vegades hem estat injustos. Jo crec que té molt mèrit començar a la pedrera, estar 14 temporades al primer equip, acabar com a capità. Crec que a Sergi Roberto no se li ha valorat prou que ha estat cobrint un buit que el club no va saber cobrir durant molts anys, que és aquesta posició de lateral dret, i que ho va fer amb un notable rendiment. Crec que també coincideix amb el club que ara era un moment ideal per la seva sortida, perquè t'has d'anar renovant certes posicions, i si hi ha jugadors que no et marquen la diferència i que arriben al final de la seva carrera, crec que és bon moment. Ara bé, el com a mi no m'ha agradat. Jo crec que és un jugador prou important i un jugador que serà història del Barça, i s'hauria d'haver fet d'una manera més elegant."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00