Ocio y cultura

Bad Gyal i Karol G juntes al tercer Bernabéu de la colombiana

Hores abans del tercer concert es va filtrar que la catalana seria una de les sorpreses

Bad Gyal i Karol G cantant juntes al Santiago Bernabéu

Barcelona

Carolina Giraldo Navarro (Colòmbia, 33 anys), més coneguda com a Karol G, és tot un referent en la indústria del reggaetó i la música urbana, gèneres dominats majoritàriament per artistes masculins. Tant és així que l'artista acumula gairebé 56 milions d'oients mensuals a Spotify. Ara està en plena gira per presentar el seu àlbum 'Mañana será bonito', amb què va guanyar al febrer el Grammy al millor àlbum de música urbana.

Els cantants convidats als concerts

La cantant va iniciar la seva gira el 10 d'agost de 2023, a Nevada (Estats Units) i ha estat en grans estadis arreu del món: llatinoamericà, Estats Units i la darrera part de la gira a Europa, a països com Suïssa, Alemanya, França o Itàlia i acaba la gira a Espanya, amb quatre dates a l'Estadi Santiago Bernabéu, a Madrid.

Al llarg de la gira son molts els artistes que han estat convidats per la colombiana a cantar als sesus concerts: Becky G, Quevedo, Young Miko, JBalvin o Ryan Castro entre d'altres. A Espanya va sorprendre amb la re aparició d'Amaia Montero el passat 20 de juliol al seu segon concert.

Així, amb tots els assistents preguntant-se qui seria l'artista escollit per la Bichota -s'especulava que pogués ser el seu xicot Feid-, la que ha sortit a l'escenari ha estat Bad Gyal per cantar Kármika. Com ja va passar amb Amaia Montero, els assistents han cantat i ballat aquest himne d'apoderament i de llibertat.

Un 70% de les assistents son dones

Com s'ha vist, lidera una massa àmpliament femenina que hi veu un referent, un 70% del públic que ha comprat entrada segons Ticketmaster, així com molt col·lectiu LGTBIQ+, amb el qual s'ha compromès públicament, com quan va organitzar la seva pròpia carrossa a l'Orgull del 2022.

De la mateixa manera ha portat als fets la seva aposta per l'apoderament femení en aquesta gira, en què l'acompanyen no només cinc músiques als instruments, amb una petita secció de vent metall, sinó també una quinzena de ballarines amb què compon reclams molt poderosos de Govern per a "les mamasotes".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00