Eurocopa 2024
Euro 2024 Alemania

Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Lamine Yamal supera a Pelé: tots els rècords del de Rocafonda a l'Euro 2024

L'extrem del Barça es converteix en el jugador més jove de la història a jugar la final un gran torneig de seleccions

Lamine Yamal supera a Pelé: tots els rècords del de Rocafonda a l'Euro 2024

Lamine Yamal supera a Pelé: tots els rècords del de Rocafonda a l'Euro 2024

01:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721043853860/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Lamine Yamal trenca rècord rere rècord, i ara s'ha convertit, amb 17 anys i 1 dia en el futbolista més jove en jugar una final d'Eurocopa i en guanyar-la, superant el portuguès Renato Sanches, que va jugar i guanyar la del 2016 contra França amb 18 anys i 328 dies, i és també l'assistent més precoç en una final del torneig continental. A més, també ha superat Pelé com el jugador més jove a jugar la final d'un gran torneig de seleccions.

Ara bé, això és només la cirereta d'una llista de rècords en futbol masculí que ha anat trencant a mesura que anaven passant els dies a l'Eurocopa, començant per ser el més jove a debutar amb 16 anys i 338 dies, per davant del polonès Kacper Kozłowski, que va debutar amb 17 anys i 246 dies contra Espanya a l'Eurocopa del 2021.

El dia del seu debut es va convertir també en l'assistent més jove en una Eurocopa, als vuitens va passar a ser el futbolista més jove a jugar unes eliminatòries de la fase final de l'EURO, i a les semifinals, contra França, en el golejador més jove de la història del torneig, superant el suïs Johan Vonlanthen per gairebé un any i mig.

Ara bé, no només ha trencat rècords de precocitat, sinó també absoluts, perquè ahir va fer la seva quarta assistència en aquesta Eurocopa, i no només és el màxim assistent d'aquesta edició, sinó que iguala el iugoslau Drulović, el txec Poborský, el belga Hazard i el gal·lès Ramsey, com a màxims assistents en una fase final.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00