El BalcóEl Balcó
Sociedad

Dos anys en bicicleta per Sud-amèrica posen a prova una història d'amor

En Pau i la Meritxell, que començaven el seu viatge ara fa 19 mesos, han tornat a 'El Balcó' per explicar la seva aventura i la tornada

Dos anys en bicicleta per Sud-amèrica posen a prova una història d'amor

Dos anys en bicicleta per Sud-amèrica posen a prova una història d'amor

12:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720460280804/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Fa gairebé dos anys, a 'El Balcó', vam ser testimonis d'una bonica història d'amor i del viatge que tot just començaven els seus protagonistes. Un viatge de 19 mesos, en bicicleta, per tot Sud-amèrica. És la història d'en Pau i la Meritxell, de 31 anys, que van començar el seu periple des de la costa oest dels Estats Units la tardor del 2022. A la maleta, de tot: roba d'estiu, pel Carib, però també roba d'hivern, per passar pels Andes i també tenda, eines de cuina i recanvis pel vehicle; "una mica de tot, però poques coses de cada". El destí: Ushuaia. Hi van arribar?

Avui en Pau i la Meritxell tornen a El Balcó per explicar com ha estat aquest viatge i, sobretot, la tornada.

La màgia de no saber

El Pau i la Meritxell van aconseguir arribar a Ushuaia tal com havien planejat, però admeten que no va anar tot com s'esperaven: "Quan t'imagines un viatge ho fas de moltes maneres, però cap acaba sent com aquesta", ha admès el Pau. És, però, una bona sensació perquè és la "màgia" dels viatges que "et van sorprenent cada dia".

També va ser un viatge més llarg del previst, un parell de mesos. La idea era estar entre dos i tres mesos als països grans i menys als petits. I les parades "quan el cos ho demana". Però la parella es va trobar un "factor extern" que els donava pressa, el temps: "Quan paràvem veiem que havíem de continuar perquè si no vindria la temporada de pluja i hauríem de pedalar molls". Durant tot aquest temps però, ni dia de la setmana ni rellotge en ment: "Perds la noció del temps", ha recordat la Meritxell.

Els obstacles

El viatge requeria pedalar per països i zones que no estan preparats per les bicicletes: "Pedalar pels Andes es fa molt dur", ha recordat el Pau, "sent sincer, plores, i et cagues en tot", ha afegit la Meritxell. Però les punxades de roda —una trentena— no va ser el seu major problema.

La parella s'ha hagut d'afrontar amb una lesió de genoll per sobreesforç de la Meritxell que els va fer estar un mes parats, perquè ella "no podia ni caminar". Però això no va ser el pitjor, a Guatemala, en una "carretera solitària", es van trobar a dues persones que van apuntar-la amb una pistola per robar-li la bici. "El Pau estava més endavant, estava jo sola", ha detallat. La van agafar i "se l'anaven a emportar tota carregada", però al final "es van espantar amb un cotxe i una moto i no es van endur res".

La tornada

El pressupost del viatge era de 50 euros diaris, pensant que moltes nits dormien en tenda o en cases que els cedien altres ciclistes de la zona, però finalment han gastat molt menys: uns 43 euros al dia, 25.000 euros en total.

Això, però, no ha fet la tornada més dura, especialment pel Paul. La Meritxell ja tenia "ganes de tornar al confort, a la llar, a la rutina", però en Pau ho ha viscut diferent. Si bé ha tornat i és com si res hagués canviat, està començant a "confondre el viatge amb un somni llunyà". Un somni de 19 mesos.

Laura Polo Dalfó

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci falta a El Balcó de SER Catalunya. Graduada en Periodisme...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00