Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Un jutge investiga el 'forensic' del Barça contra Bartomeu

La Fiscalia trasllada la denúncia del Barça de Laporta contra la gestió de Josep Maria Bartomeu al Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona. La causa està declarada secreta

Josep Maria Bartomeu president of FC Barcelona during the presentation of Quique Setien as a new coach of FC Barcelona with contract till 30th of June of 2022 at Camp Nou Stadium on January 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images) / NurPhoto

Barcelona

El Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona està investigant la gestió de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu arran de la denúncia presentada pel Barça de Joan Laporta el febrer del 2022. Aquesta denúncia es va traslladar a la Fiscalia després que la famosa auditoria 'forensic' encarregada per Laporta pocs mesos després d'accedir a la presidència, el març del 2021, detectés certes irregularitats en la gestió de l'anterior govern.

Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', després de més d'un any d'investigació, la Fiscalia ha decidit traslladar a un jutjat penal aquestes presumptes irregularitats. Inicialment, va traslladar el cas al Jutjat d'Instrucció número 16, que el va cedir al 32. Però el 32 es va inhibir i la causa ha tornat a caure al número 16. A hores d'ara, la causa està declarada secreta.

El febrer del 2022, Joan Laporta va explicar públicament que el 'forensic' encarregat a l'empresa Kroll havia detectat un perjudici al club que rondava els 30 milions d'euros, sorgit de "pagaments sense causa, amb causa falsa i d'altres de desproporcionats" durant el mandat de Bartomeu (2014-2020). Entre aquests pagaments s'hi van incloure els 10 milions d'euros de comissió pel fitxatge de Malcom i els 1,7 milions pagats al Club Esportiu Laietà per unes suposades molèsties de soroll i pols, dues notícies destapades al 'Què t'hi Jugues'. També s'hi afegia el pagament de 15 milions extres -setmanes després d'abonar la clàusula a l'Atlètic de Madrid- en el fitxatge d'Antoine Griezmann.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00