Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Ricard Faura (Dignitat Blaugrana): "Del tema dels avals tenim indicis clars que s'estan incomplint els codis ètics"

El soci del Barça i representant de Dignitat Blaugrana explica què no convenç al grup d'opinió de les respostes del Barça a les 50 preguntes formulades sobre diversos temes d'actualitat

Ricard Faura (Dignitat Blaugrana): "Del tema dels avals tenim indicis clars que s'estan incomplint els codis ètics"

Ricard Faura (Dignitat Blaugrana): "Del tema dels avals tenim indicis clars que s'estan incomplint els codis ètics"

10:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720096866995/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El grup d'opinió Dignitat Blaugrana ha fet públiques les respostes a les 50 preguntes formulades al Barça al voltant de diversos aspectes, entre els quals la relació de Deco amb les seves empreses i amb Raphinha, el préstec que el proveïdor del club ISL va prestar als directius pels interessos de l'aval i el vincle entre Alejandro Echevarría i el mateix Barça.

Després d'aquestes respostes, Dignitat Blaugrana ha decidit elevar a consulta a la Comissió d'Ètica i Transparència del club el cas del préstec d'ISL per esclarir si vulnera el codi ètic del club i si aquest favor personal provoca un conflicte d'interès entre la mateixa empresa i els directius actualment al càrrec.

Ricard Faura, president de Dignitat Blaugrana, ha atès el 'Què t'hi Jugues':

Què no els acaba de convèncer d'aquestes respostes?

Ells fan referència a un informe que Compliance els ha facilitat on els eximeix de responsabilitat i de cap cosa mal feta. Demanem veure aquest informe, tenir-lo per avaluar-lo. Després, també ens estranya el cas Deco. És evident que el representant d'un jugador cobra els seus honoraris any a any i que se li ha avançat de manera extraordinària, segons les informacions que tenim, sense que s'hagin meritat els anys de contracte. També del tema dels avals tenim indicis clars que s'estan incomplint els codis ètics del club i de la Federació Catalana. Volem saber si son certes les sospites que tenim.

Què n'esperen d'elevar la consulta a la Comissió d'Ètica i Transparència i l'area de Compliance ja ha conclòs que no hi ha cap conflicte?

D'entrada, esperem que la resposta sigui l'adequada. Una altra cosa son que els indicis que tenim, que l'actuació del compliance no s'acaba d'ajustar a la figura neutral i que vetlla pel compliment normatiu de la institució. Tenim esperances que ens donin la resposta i que ens deixi satisfets. Però per altra banda, si no és així, seguirem les passes que creiem convenients.

Quines serien aquestes passes?

D'entrada, elevar-ho a la pròpia Federació Catalana. I si no ens en sortim, ja a nivell judicial, si fos el cas, a partir de les consultes i feina interna que estem fent.

Només duen a la Comissió d'Ètica i Transparència el cas de l'aval o també d'altres temes?

Aquesta és la primera interació que fem. Ens centrem en el tema dels avals. Seguim recopilant informació del tema Deco, perquè ens falta confirmar les dades de la resposta que fa el club. Nosaltres creiem que no acaben de ser certes. Però si no tenim la confirmació tampoc volem fer passes només per fer soroll.

Entre els grups han parlat de la qüestió d'Enric Masip?

És clar que en parlem. Aquests dies els grups bullen. Va molt relacionat amb el cas d'Alejandro Echevarría. Un club que vol ser referent en temes socials i temes vinculats amb el catalanisme històric té com a màxims assessors del president una persona que pertanyia a la Fundació Francisco Franco i i una altra que està vinculada amb posicions i pensaments d'extrema dreta, allunyant-se dels principis del Barça i d'allò que el president es lloa de defensar. Hi ha una incongruència clara amb el que es diu i amb el que realment es fa.

Demanaran que es faci quelcom?

Tot just va esclatar fa un dia. Suposem que el recorregut no ha acabat. Un cop veiem que això s'atura, segurament sí que demanarem més aclariments i posicionaments del propi club.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00