Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Un soci demanda el Barça pel finançament de l'Espai Barça

El Jutjat de Primera Instància número 34 admet a tràmit la demanda d'Ignasi Prat, que acusa la junta directiva de Joan Laporta d'incomplir els acords de l'Assemblea sobre el finançament de l'Espai Barça

Un soci demanda el Barça pel finançament de l'Espai Barça

Un soci demanda el Barça pel finançament de l'Espai Barça

02:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719839691291/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Un soci ha presentat una demanda contra el Barça per haver, presumptament, incomplert els acords de l'Assemblea dels dies 17 i 23 d'octubre del 2021 en la qual els socis compromissaris van aprovar l'estructura de finançament de l'Espai Barça. Uns 1.500 milions amb els quals s'havia de construir el nou Camp Nou, el nou Palau Blaugrana -amb la pista de gel i el petit Palau-, edificis d'oficines, un hotel, l'estadi Johan Cruyff (ja construït) i les obres d'urbanització de la zona.

Ignasi Prat Payeras, soci del club, demana que el jutjat obligui el Barça a reobrir la seva denúncia interna presentada davant la comissió de disciplina contra el president Joan Laporta, l'aleshores vicepresident econòmic Eduard Romeu, el tresorer Ferran Olivé i el president de la comissió econòmica estatutària, Joan B. Casas, per un incompliment d'aquell acord assambleari. La resposta a aquesta denúncia interna va ser que "s'arxivava sense tràmits".

El Jutjat de Primera Instància número 34 de Barcelona ha admès a tràmit aquesta demanda, en la qual es denuncia que en l'escriptura definitiva del fons de titulització (el vehicle d'unió de tots els inversors de l'Espai Barça) només s'hi inclouen l'obra de l'estadi, en un finançament de 1.450 milions d'euros dividit en 1.071 milions per la construcció, 200 milions per a contingències i 179 milions de costos financers. A més, Prat esmenta que es destinaran 375 milions d'aquests 1.450 a tornar un préstec, un fet que titlla de "desviació irregular".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00