Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Alumbramiento', la història de menors embarassades i nadons robats construïda a partir de testimonis reals

La segona pel·lícula de Pau Teixidor està ambientada al centre de Peñagrande l'any 1982

ENTREVISTA. 'Alumbramiento'

ENTREVISTA. 'Alumbramiento'

19:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719753313982/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ja està als cinemes 'Alumbramiento', el segon llargmetratge de Pau Teixidor, que posa el focus en una de les parts més tèrboles i silenciades de la història recent d'Espanya. A través del personatge de la Lucía -una adolescent de setze anys embarassada- i d'altres joves internes, coneixem la història de Peñagrande: Un centre custodiat per monges en el qual internaven a menors que havien quedat embarassades. El reformatori va estar obert fins a 1983 i en el seu interior es van cometre milers d'atrocitats, entre ells el robatori sistemàtic dels nadons que naixien.
A partir del relat d'algunes testimonis què van passar pel centre de Peñagrande, el Pau Teixidor construeix una història que posa els pèls de punta, però que a l'hora, gràcies a la pinya que fan les adolescents internades -el BCN Film Fest les va distingir amb el premi a la millor interpretació femenina compartit entre tot el repartiment de joves actrius-, també té molta llum.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00