Sociedad

Front comú de les diputacions de Lleida i Osca per exigir a l'Estat millores en les freqüències de tren i a l'N-230

S’acorda la creació d’un òrgan gestor per millorar i promoure el Congost de Montrebei i el seu entorn com a destinació turística

Cedida Diputació de Lleida

Osca

Les diputacions de Lleida i Osca faran front comú per exigir a l'Estat millores en les comunicacions de carreteres i tren entre els dos territoris. Concretament, les dues institucions reclamaran a Renfe la recuperació dels serveis ferroviaris que la línia entre Saragossa i Lleida oferia abans de la pandèmia, és a dir, tres freqüències diàries per sentit en comptes de les dos actuals. En matèria de comunicacions, les diputacions també demanaran al Ministeri de Transports celeritat en la tramitació i execució de les obres de millora de l'N-230, que passa per les dues demarcacions. Així mateix, els dos ens provincials crearan i formaran part d'un òrgan gestor per millorar i promocionar l'embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei.

Així ho han anunciat aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Diputació d'Osca, Isaac Claver, després de la reunió que han mantingut a la seu de l'ens aragonès per parlar dels projectes que tenen en comú i de les millores necessàries per als dos territoris. Talarn ha explicat que juntament amb Claver han establert un calendari de treball per afrontar aquests projectes i per continuar desenvolupant "tot allò que ja teníem previst del passat mandat".

Pel que fa a les comunicacions, el president de la diputació lleidatana ha dit que "treballarem conjuntament per a la recuperació de les freqüències de tren". Per la seva banda, Claver ha lamentat que el govern espanyol no ha recuperat encara les freqüències (ara són dues) que hi havia en aquesta línia abans de la pandèmia. "No ha complert el seu compromís i ara el reclamarem formalment des de totes dues institucions", ha expressat.

Pel que fa a les obres de millora a l'N-230, Talarn ha advertit que estaran "atents a la inversió que l'Estat va assegurar que faria en aquesta via", en la qual considera "essencial garantir-hi la seguretat, ja que registra molt trànsit i també sinistralitat”.

Millora i promoció de l'embassament de Canelles i el seu entorn

Els presidents han acordat també la creació d'un òrgan gestor format per les mateixes diputacions i pels municipis entorn de l'embassament de Canelles i Mont-rebei. L'objectiu és desenvolupar conjuntament el pla d'actuacions previst en una estratègia que han impulsat les dues diputacions i que està redactada des del 2021.

Aquest document inclou iniciatives en l'àmbit de la seguretat i el turisme a l'espai com són millorar els accessos en vehicle a les zones d'aparcament i embarcadors, millorar les instal·lacions per al correcte funcionament de les activitats aquàtiques i una sèrie de mesures per a minimitzar els riscos i la seguretat de les activitats esportives

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00