Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Estem en sequera, però ens trobem en una situació de més tranquil·litat"

Són paraules del conseller David Mascort a l'Aquí Catalunya durant el programa especial desde l'Espluga de Francolí amb el suport de la Generalitat

Pablo Tallón durant el programa especial a l'Espluga de Francolí

Barcelona

"No podem cantar victòria i malgrat que en els propers anys arribaran més crisis de sequera, sembla que el pitjor va quedant enrere. L'embassament de Sau, que estava al 2% ara ja frega el 40... del 2% al 40% en un mes i mig". Així ho definia en Pablo Tallón en el seu editorial. L'Aquí Catalunya es va desplaçar a L'Espluga Francolí, al Museu Terra i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per dedicar un programa especial a la sequera.

Un programa especial que va comptar amb l'entrevista a la Secretària General d'ERC, Marta Rovira i al conseller d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. El conseller va assegurar que "estem en sequera i hem de continuar estalviant aigua, però ens trobem en una situació de més tranquil·litat".

Tot i aquesta millora, Mascort afirmava que "el que gasti molta aigua que pagui més i el que gasta menys aigua que pagui menys" i que activar el pla especial de sequera quan les reserves estaven al 30% i activar les dessalinitzadores creu que "van ser decisions molt encertades".

L'Aquí Catalunya també es va desplaçar fins a l'Espluga de Francolí perquè és un dels municipis que més està patint les restriccions per la sequera, amb trams de subministrament tallat de fins a 14 hores.

També vam fer una visita pel Museu Terra, un centre cultural viu que convida a connectar amb la terra i la saviesa del món rural. Un recorregut pels coneixements adquirits al llarg de segles de convivència amb la terra que ens porta a reflexionar i imaginar futurs més sostenibles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00