Política

Els partits ultimen una reforma per permetre el vot telemàtic al Parlament

La modificació de la norma també permetria que la CUP tingués grup propi

ACN

Barcelona

El PSC, Junts, Esquerra, els Comuns i la CUP ultimen una reforma per permetre el vot telemàtic al Parlament. D'aquesta manera, el PSC s'obre a canviar el reglament de la cambra per regular el vot no presencial, que podria beneficiar als diputats que són a l'estranger. La reforma també pot permetre a la CUP no compartir grup mixt amb l'extrema dreta d'Aliança Catalana.

ACN

La intenció és que aquesta reforma pugui entrar en vigor en unes setmanes, fins i tot, abans d'un eventual debat d'investidura. Això podria garantir que el vot dels diputats a l'estranger fos comptabilitzat, una qüestió clau per l'articulació, per exemple, d'una majoria d'esquerres, ja que sense el vot del diputat Rubén Wagensberg, els números no donarien. Els 3 partits independentistes, el PSC i els comuns han participat de les converses, i s'està enllestint el redactat perquè la reforma sigui jurídicament sòlida.

L'altre punt clau que s'està treballant és sobre la configuració interna dels partits a la cambra. La intenció és que quan s'aprovi la reforma, la CUP pugui constituir-se com a grup propi. Ara no pot fer-ho perquè només té 4 diputats, i el mínim en són 5. La reforma plantejarà canvis en aquest sentit de manera que els anticapitalistes disposarien de més recursos econòmics i no haurien de compartir grup mixt amb Aliança Catalana.

El PSC s'obre a acceptar el vot telemàtic

El PSC s'obre d'aquesta manera a habilitar el vot telemàtic després que en l'anterior legislatura recorrés davant del Tribunal Constitucional la decisió que va prendre la Mesa de permetre'l al diputat Lluís Puig de manera provisional fins que no es reformés el reglament. El recurs dels socialistes va acabar amb el Constitucional anul·lant aquest vot fa unes setmanes. Ara, però, el PSC s'obre a regular-lo i acceptar-lo amb aquesta modificació del reglament del Parlament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00