Sociedad | Actualidad

Les estafes a través d'internet són el delicte que més preocupa als catalans

Gairebé 9 de cada 10 catalans té por que l'estafin a les xarxes socials

Imatge d'arxiu / Leonardo Fernandez Viloria

Barcelona

Les estafes a través d'internet ja són el delicte que preocupa a més catalans, segons el darrer baròmetre del CEO, que hem conegut aquesta setmana. El 86% dels enquestats van respondre que la posssibilitat que els estafin els amoïna 'bastant' o 'molt'.

El segon delicte que preocupa a més enquestats és un altre ciberdelicte, l'assetjament a menors a les xarxes socials. De mitjana, els ciberdelictes amoïnen força a un 85% dels catalans, sis punts més que la violència masclista (79%) o el tràfic de drogues (79%), i vuit punts més que el racisme (77%). L'expert en ciberseguretat Bruno Pérez Juncà, assegura a SER Catalunya que aquestes dades coincideixen amb la tendència real d'aquests delictes: "La gent està preocupada perquè constantment reben correus falsos, SMS amb intents d'estafa, o saben que als seus coneguts els han intentat estafar".

Pérez Juncà també avisa que s'ha d'estar activament alerta per evitar fraus com aquests: "No et pots refiar de res ni de ningú, tota la informació que rebem l'hem de contrastar". L'expert en ciberseguretat també avisa que sovint la mandra ens fa estar exposats a més estafes: "Som una societat de dropos que ho volem tot fàcil, a un clic i que funcioni". En aquest sentit, explica que les dades del CEO són en part una bona notícia perquè demostren que la població és cada vegada més conscient del problema.

Ferran Dalmau

Ferran Dalmau

Editor de Hora 14 Catalunya los fines de semana. Periodista por culpa de Tintín. Sigo queriendo ser...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00