Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Julio Manrique: "Els peus freds i el cor calent"

Parlem amb el director del Teatre Lliure sobre els seus primers mesos al capdavant

ENTREVISTA. Julio Manrique

ENTREVISTA. Julio Manrique

33:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719147581538/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El passat divendres catorze de juny, Julio Manrique va presentar públicament la programació del Teatre Lliure per la temporada 24/25. Va ser el seu primer gran acte oficial des que, a mitjans de febrer, fos nomenat com a nou director de la institució. L'equip de 'Tot És Comèdia' ens hem desplaçat fins a la Ciutat del Teatre, la casa del Teatre Lliure, per xerrar amb ell sobre aquests primers mesos al capdavant d'un dels grans temples teatrals de Catalunya. A més, aprofitant la ben entesa, de la mà del Julio -el millor amfitrió possible- hem visitat alguns racons com l'Espai Lliure, que aquest any recupera la programació estable, o el despatx del flamant nou director.

Un vincle professional i sentimental

La trajectòria com a actor i director del Julio Manrique està estretament lligada a la institució que actualment encapçala. En total, ha participat en vint-i-set muntatges representats a les diverses sales que engloba el Teatre Lliure, i, òbviament, en guarda un munt de records. "He arribat a estimar-me molt a aquest teatre, i a conèixer molt a la gent que hi treballa des de fa un munt d'anys. Sento un gran afecte i, a més, és un afecte molt profund", diu el Julio, que també és plenament conscient que hi ha moltíssima gent que el Teatre Lliure se'l sent una mica seu, i això comporta tenir a sobre moltes mirades.

La programació 24/25

La programació del Teatre Lliure -de Gràcia i de Montjuïc- de la temporada que ve pretén situar l'art i els artistes al centre, i estarà formada per vint-i-quatre espectacles; set de producció pròpia, vuit coproduccions i nou produccions convidades. Entre elles, val la pena destacar algunes de les noves apostes, com la recuperació de l'Espai Lliure o el projecte 'Ànima Lliure' -assessorat per la dramaturga i directora Clàudia Cedó-, que té com a objectiu treballar teatralment amb intèrprets amb diversitat funcional. "A mi és un tema que m'interessa des d'un punt de vista ètic i sobretot artístic. És un territori per explorar, que creiem que pot ser fructífer i molt sorprenent. Per això, ens autocomprometem a engegar mínim una producció d'aquest projecte per temporada".

La primera polèmica de l'etapa Manrique

No havien passat ni vint-i-quatre hores de l'acte de presentació de la temporada, quan va esclatar la primera polèmica del mandat del Julio Manrique, a causa d'una piulada errònia des del departament de comunicació del Lliure. El conflicte gira al voltant dels drets d'autoria dels traductors dels textos, a partir dels quals s'han fet adaptacions teatrals programades per la temporada. El Julio assegura que no s'ha fet cap mala praxi, lamenta el malentès i ja ha posat fil a l'agulla per tal de solucionar el problema: "Entenc que el gremi dels traductors es mostri especialment sensible a l'hora de no sentir respectats els seus drets. Ja he tingut una conversa amb el Sebastià Portell -president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana-, i pròximament ens reunirem per tractar aquest tema amb la voluntat d'obrir tants debats com calgui i arribar a solucions satisfactòries per a tothom".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00