Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Pau Rosell: "Tenim apartat l'autisme de les nostres converses"

El Tantarantana ha estrenat 'Tot en ordre', sobre una família que conviu amb l'autisme sever

ENTREVISTA. Tot en ordre

ENTREVISTA. Tot en ordre

14:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718537867707/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Al Teatre Tantarantana de Barcelona s’ha estrenat una obra valenta que tracta les dificultats enormes, el desgast emocional i físic que suposa per una família criar un nen amb un trastorn de l'espectre autista sever. És 'Tot en ordre' de l'autor anglès Alex Oates, dirigida per Montse Rodríguez Clusella. Una directora que escriu en el programa de ma: “el que volen explicar (les companyies La Maièutica i Bambú) té un abast social que passa pel tractament d’un col·lectiu delicat i del que es parla poc, molt poc, l’autista”.

La història

Aquesta és la història d'uns pares joves, la Tam (Carla Torres Danés) i en Martin (Joan Sureda) que tenen un fill petit d’onze anys amb autisme sever que no parla. Vivint des de dins la situació, hi ha el cuidador particular (Pau Rosell) que tenen contractat des de fa 2 anys perquè el petit Lawrence necessita molta atenció quan torna a casa de l’escola especial. Tot i que els pares s’estimen la seva criatura, el nen els “posa a prova” constantment amb un comportament que sovint és agressiu i violent. Pel 'Tot és comèdia' han passat la Carla Torres Danés i en Pau Rosell.

Els límits

La funció comença quan els serveis socials estan a punt d’intervenir perquè la desesperació ha arriba al límit. La gran pregunta que sobrevola l'espectacle és què fer quan ja no es pot més, quan tenir cura de la persona que més estimes del món es fa una muntanya, i fa trontollar els fonaments de tota la família. Qui cuida al cuidador? Alex Oates, l’autor de ‘Tot en ordre’, coneix de primera mà aquest conflicte perquè durant anys ell mateix va ser cuidador d’un nen amb autisme, i moltes de les coses que veiem a l'escenari son fets reals.

El titella

Un dels grans encerts visual (i poètic) del muntatge és que el personatge del fill no està interpretat per un actor infantil, sinó per un titella de tamany real que manipula principalment en Pau Rosell amb la col·laboració puntual de la resta d'intèrprets. Amb aquest recurs aconsegueixen que l'espectador no vegi un nino, sinó un nen amb autisme sever de carn i ossos que menja pizza, mira pel·lícules a la tauleta i, de tant en tant, reacciona violentament i agredeix els pares. 'Tot en ordre' es pot veure al Tantarantana fins el 21 de juny.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00