Política | Actualidad

Esquerra exigeig el concert econòmic per Catalunya a canvi d'investir a Salvador Illa

Els republicans confirmen reunions amb els socialistes i també amb Junts aquesta setmana, i Marta Rovira demana a Pedro Sánchez que "mogui fitxa"

Marta Rovira al Consell Nacional d'Esquerra

Barcelona

Esquerra Republicana ha marcat aquest dissaabte al matí la seva exigència per investir a Salvador Illa: el concert econòmic per Catalunya. Aquest model de finançament singular és una condició indispensable dels de Marta Rovira per la investidura. Al Consell Nacional del partit, la líder republicana ha assegurat que el "finançament singular és indispensable" perquè sinó serà "molt difícil" donar suport a Salvador Illa, i insta a Pedro Sánchez a "moure fitxa".

Rovira -actual número 1 del partit després del pas al costat de Junqueras- també ha confirmat que aquesta setmana començaran les converses amb el PSC i també amb Junts, i assegura que no tenen cap pressió per la investidura i que no rebaixaran les seves exigències en cap moment: "El que demanem ja existeix al País Basc i Navarra, és el concert econòmic"

Salvador Illa parla de "singularitat"

La resposta d'Illa no s'ha fet esperar. El líder del PSC no ha parlat de concert econòmic ni de cap model de finançament singular específic però sí que ha parlat de revertir el dèficit fiscal i d'inversió. Per primera vegada, també ha parlat obertament de "singularitat", i ha assegurat que el govern central ajudarà a millorar el finançament per Catalunya.

El debat d'investidura serà el proper 25 de juny, i el president del parlament Josep Rull és el responsable d'encarregar-li a algun líder polític que s'hi presenti. Dilluns començarà la roda de consultes per dirimir qui té més suports, si Salvador Illa o Carles Puigdemont.

Ferran Dalmau

Ferran Dalmau

Editor de Hora 14 Catalunya los fines de semana. Periodista por culpa de Tintín. Sigo queriendo ser...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00