Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Especial Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

El 'Tot és comèdia' s'emet des de l'edifici que va veure néixer el geni empordanès

Tot És Comèdia (15/06/2024) | Especial Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

50:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718453748909/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Figueres

25.000 persones han visitat la Casa Natal Salvador Dalí des que va obrir les portes l'octubre passat. "Volíem fer quelcom innovador que sorprengués a la gent, i crec que ho hem aconseguit", diu l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, un dels convidats al 'Tot és comèdia' especial que s'ha emès en directe des de la finca del número 6 del carrer Monturiol on Salvador Dalí va nèixer fa 120 anys. Un espai transformat en una experiència immersiva i audiovisual que permet descobrir totes les facetes del pintor i la relació amb Figueres i l'Empordà que van marcar tota la seva obra.

La casa pren vida

Aquesta nova atracció cultural no és una casa d'artista com les que conserven els records aturats en el temps. Mentre va avançant amb l'audioguia, "el visitant veu com tota la casa, els mobles, prenen vida i és com si poguessin extreure tot allò que va influenciar la persona que hi va viure", diu Gemma Adell, una de les responsables de museïtzar l'espai, i que ens ha fet un recorregut radiofònic per totes les plantes de la finca. Aquest "prendre vida" l'han aconseguit a través d'hologrames, màppings, projeccions audiovisuals i una narració i banda sonora originals.

El viatge

La regidora de cultura de Figueres, Mariona Seguranyes, que també ha participat en l'especial, ha dit que la Casa Natal "és un viatge que permet entendre que Dalí no va sortir com un bolet, sinó que és fruit del context intel·lectual de principis de segle XX a Figueres. També permet entendre tots els elements que el preocupaven com la ciència, l'ús dels mass media, la seva relació amb Gala i, finalment, el paisatge, l'entorn natural de l'Empordà que es desplega a la sala immersiva, que és la cirereta del pastís".

Lorca i els Lee

Pel 'Tot és comèdia' més dalinià també han passat l'exalcalde de Figueres, Marià Lorca, que ha publicat amb el periodista Josep Playà les seves memòries personals i polítiques, 'Els últims secrets de Dalí', i l'escriptor i professor Joan Manuel Soldevilla que ha editat 'L'aventura dels Lee', la família d'origen xinès refugiada a Taiwan que va obrir fa 51 anys el primer restaurant xinès de la província de Girona a la capital de l'Alt Empordà.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00