Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Cristian Garcia Montalvo: “Qualsevol pot tenir dificultats a la vida, però t’has de defensar i no deixar-te guanyar”

El guionista explica com va ser l’experiència de presentar un telenotícies de TV3

Cristian Garcia Montalvo

Cristian Garcia Montalvo

52:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718205126964/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ d’en Cristian Garcia Montalvo, un jove apassionat per l’esport, el cinema, el teatre, els còmics o els videojocs. Treballa com a presentador i guionista al ‘TEBvist’: un canal de televisió en línia fet per persones amb discapacitat intel·lectual. El Cristian, però, ha demostrat que té més capacitats que discapacitats. Domina uns quants idiomes i té una memòria privilegiada ja des de petit. Gràcies a aquestes capacitats, el convidat d’avui ha aconseguit ser la primera persona amb discapacitat intel·lectual en ser tertulià d’un programa esportiu, retransmetre uns jocs Special Olympics o presentar un telenotícies al costat dels seus companys i de Ramon Pellicer i Cristina Riba.

Una enciclopèdia humana

El Cristian recorda les tardes després de l’escola veient la sèrie ‘Oliver y Benji’ amb els seus tres germans. Aquests dibuixos animats sobre un equip de futbol van ser un dels causants de l’amor que sent ara per aquest esport.

De petit li deien ‘L’enciclopèdia’, perquè era capaç de memoritzar moltes dades. Aquesta capacitat també la demostra al programa de futbol ‘La porteria’, del canal de televisió ‘Betevé’, on va començar de tertulià el 2018. Els seus companys de programa diuen que té una memòria privilegiada.

El convidat també va presentar un telenotícies especial de TV3 sobre les persones amb discapacitat que, precisament, estava conduït i organitzat per gent amb aquest tipus de condicions. “Quan m’ho van proposar no m’ho podia creure. Va estar molt bé”, diu.

El seu propi canal de televisió

Des del mes de gener de 2011, el Cristian treballa al centre ocupacional del grup cooperatiu TEB a Barcelona, que ofereix suport i acompanyament a persones amb discapacitats amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar una vida personal i professional més rica.

Fa 10 anys, aquest centre ocupacional va decidir fer un taller de televisió i li van proposar al Cristian de participar-hi. “Ja estava interessat a fer televisió”, explica. D’aquesta manera va néixer ‘TEBvist’, un canal de televisió que està fet per persones amb discapacitat intel·lectual i que presenta i guionitza el Cristian.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00