Directo

HOY POR HOY Àngels Barceló entrevista a partir de las 9:00 al portavoz del PP, Borja Sémper

Sociedad

Els Mossos investiguen un professor de l'escola Sadako per abusos sexuals a menors

L'escola ha activat els protocols pertinents i ha apartat immediatament el docent, que està acusat d'abusos a l'entorn familiar

Entrada de l'Escola Sadako de Barcelona, al districte de Gràcia / Sadako

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen un professor de primària de l'escola Sadako de Barcelona, S.V., acusat d'abusar sexualment de menors en el seu entorn familiar i en voluntariats d'estiu amb infants, segons ha pogut saber SER CATALUNYA. L'escola ha apartat al docent, de 63 anys, després de conèixer la primera denúncia contra el professor que, segons els mossos, afecta al seu entorn familiar i escolar. Els investigadors estan revisant diversos casos antics, de fa gairebé dues dècades, quan les víctimes eren menors d'edat. El centre escolar també ha activat els protocols previstos per aquestes situacions i s'ha posat a disposició dels investigadors.

L'acusat, S.V., portava més de 30 anys treballant com a mestre al centre, on el descriuen com un professor "molt carismàtic", "molt estimat" i "apreciat" per les famílies. Cada estiu, segons expliquen diverses fonts, l'acusat participava en voluntariats d'estiu amb infants, fora de l'escola, en diverses organitzacions d'educació en el lleure, on també s'investiguen els possibles abusos.

Dilluns passat, l'escola va assabentar-se de la primera denúncia contra ell i va demanar a l'acusat que l'endemà mateix no tornés al centre escolar. La direcció es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra i amb la Fundació Vicky Bernadet, especialista en casos d'abusos sexuals infantils, per assessorar-los en els protocols d'atenció a l'alumnat i a les famílies.

"L’escola es posiciona de forma inequívoca al costat de qualsevol persona que hagi patit qualsevol tipus d’agressió", assegura el Sadako en una carta enviada a alumnes i exalumnes, on explica que "s’han activat immediatament els protocols" i "s’ha articulat ràpidament un equip de suport per a tota la comunitat educativa". Fonts del centre matisen que, fins on saben, els fets "provenen d'un àmbit completament aliè a l'escola". Tot i així, s'ha informat dels fets a exalumnes, remuntant-se fins als que van escolaritzar-se al centre nascuts als anys 80.

L'escola ha obert un canal confidencial i directe per atendre a alumnes, exalumnes o famílies que vulguin compartir informació significativa pel cas. Fonts properes al cas, demanen a tots els possibles afectats que es dirigeixin a la comissaria dels Mossos de l'Eixample que s'han fet càrrec de la investigació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00