Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'El tigre', comèdia i felicitat

Arriba a l'Espai Texas de Barcelona la nova obra de teatre de Ramon Madaula

ENTREVISTA. El tigre

ENTREVISTA. El tigre

22:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717935130997/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Especialistes en desenvolupament personal, coachs motivacionals, gurús o pseudo-gurús, campions de l'autoajuda... Què s'amaga darrera dels professionals que prometen la felicitat en cursos, xerrades o vídeos? Com de fina és la línia que fa de frontera amb l'entabanador o l'estafador? El dramaturg, actor i director Ramon Madaula confessa que és "addicte" a xerrades motivacionals de YouTube i que segueix neurocientífiques, psicòlegs, nutricionistes, coachs i, fins i tot, va conèixer un estudiós nord-americà de la felicitat que va resultar ser un infeliç. Partint de tota aquesta experiència, ha escrit la comèdia 'El tigre' que es pot veure a l'Espai Texas de Barcelona fins el 22 de juny.

Els personatges

L'obra està protagonitzada per dos personatges: un antic intèrpret de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya reconvertit en especialista en desenvolupament personal després d'estudiar psicologia positiva i neurociència (David Olivares) i una fotoperiodista enmig d'una crisi vital (Mercè Martínez). Tots dos es troben en una sessió de fotos per un reportatge del suplement dominical d'un diari. La fotògrafa haurà de fer la millor foto possible del coach per la portada, un exercici que resultarà més difícil del que un es podria imaginar.

Tigre i por

El tigre del títol fa referència a la por: "és aquesta cosa que està a punt d'atacar-te tota l'estona i tu estàs com a la defensiva. Et fa fer coses que no faries si estiguessis en un estat relaxat, que és el que el coach predica", diu la Mercè Martínez en una entrevista al 'Tot És Comèdia'. En la mateixa entrevista, David Olivares diu que "el tigre no és atzarós. Si jo sortint d'aquí me'n vaig cap a casa amb la moto i penso que tindré un accident, estic alimentant al tigre".

La polèmica del pla B

Els actors de 'El tigre' han parlat sobre les polèmica aixecada per les declaracions de Ramon Madaula a Ràdio Estel on deia que hi ha un excès d'oferta en el teatre català i recomanava als joves que s'hi volen dedicar que busquessin un pla B. Mercè Martínez diu que "té raó. Ara mateix tal i com estan plantejades les coses (en el món del teatre) no dóna per menjar. L'altre dia vaig fer la declaració de la renda. L'any passat vaig fer tres espectacles, que és una cosa molt difícil, i estic gairebé sota el llindar de la pobresa". Els actors també han revelat que després de la polèmica, els han caigut dos bolos de l'espectacle.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00