Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

David Moragas: "Jo soc Julia Roberts o Hugh Grant?"

El director de cine publica la seva primera novel·la, 'Fervor'

ENTREVISTA. David Moragas

ENTREVISTA. David Moragas

22:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717836737746/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

David Moragas, guionista i director de cinema gay ("totes les etiquetes em van bé", diu en una entrevista al 'Tot és comèdia') debuta en el món literari amb la novel·la 'Fervor' que ha editat La Magrana. El llibre comença amb una cita i una dedicatòria. La cita és el títol de la cançó 'Boys' de Charli XCX i la dedicatòria diu: "A totes les persones que han sobreviscut a un amor romàntic". L'escriptor debutant creu que ningú pot escapar a l'amor romàntic: "fins i tot les persones que el viuen a resistència. Vivim en una societat on està present a tot arreu. Tots l'hem liat alguna vegada amb aquest tema. Crec que per definició és tòxic".

Amor romàntic

'Fervor' vindria a ser una mena de deconstrucció de l'amor romàntic homosexual en la Barcelona d'ara mateix. El protagonista (que no té nom) volta la trentena, té una feina que no l'entusiasma "com a tots els seus companys de generació", ha tingut parelles i encara arrossega relacions mal gestionades. "D'entrada és un noi bastant content amb la seva vida dins de certes concessions que fa", diu Moragas. Fins que coneix en Bernat en una conferència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El lector assisteix a l'evolució d'una relació amorosa marcada pels dubtes i les inseguretats del protagonista.

En paral·lel a la relació amorosa, 'Fervor' també aborda altres aspectes de la vida del protagonista com el familiar (pares separats), el laboral (feina que no l'acaba de satisfer) i el personal (relació amb el seu millor amic i antic "rotllet").

Qui soc?

Sobre la falta de representació cultural del col·lectiu LGTBIQA+ David Moragas teoritza: "El que és normatiu el veiem representat en productes culturals com les pel·lícules de la Julia Roberts on t'ensenyen com has de dir t'estimo, quan ho has de dir, quan t'has de proposar. Tot això crea una imaginari cultural. Però què passa quan neixes fora del que és normatiu? Qui et representa? Jo qui soc, Julia Roberts, Hugh Grant o què soc? Llavors tu t'has de narrar a tu mateix, i en aquestes representacions també surten contradiccions. Per exemple, la monogàmia que està molt demonitzada en els cercles gay".

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00