Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Lewandowski, la línia vermella del Barça amb Xavi

L'exentrenador del Barça volia prescindir del polonès i fitxar Artem Dovbyk del Girona

Lewandowski, la línia vermella del Barça amb Xavi

Lewandowski, la línia vermella del Barça amb Xavi

10:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717499249597/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La planificació del Barça amb Xavi Hernández no comptava amb Lewandowski. Els motius per prescindir del davanter eren futbolístics i de gestió de vestidor. El cos tècnic anterior considerava que Lewandowski ja no podia oferir la pressió que necessita l'equip.

Les dades, extretes del Media Coach, la plataforma de control de rendiment dels clubs de la Liga, corroboren la visió del cos tècnic blaugrana. Comparant Lewandowski, Dovbyk i Sorloth, el polonès perd la comparativa de distància a alta intensitat i número d'esprints per partits, números que marquen la tendència de la pressió. Lewandowski recorre 258,7 metres per partit a alta intensitat. Dovbyk, 338,3 i Sorloth 449,8 metres per partit. Si ens fixem en el número d'esprints per partit, Lewandowski en fa 29,5 per cada 94 minuts. Dovby, 35,3 i Sorloth, 43,8. Durant la temporada, Xavi ja va reunir a Lewandowski per mostrar-li vídeos i fer canvis en la pressió.

Més enllà de l'aspecte futbolístic, també es considerava important canviar el lideratge del grup i consideraven bo que el polonès abandonés la plantilla per una qüestió de relacions dins del vestidor. Si a això li sumem el salari del jugador (32 milions bruts) i el que ocupa al Fair Play de la Lliga (43 milions, 32 més 11 d'amortització), Xavi va demanar prescindir de Lewandowski i canviar-lo per Dovbyk, el davanter del Girona.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00