Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

L'advocat d'Oriol Junqueras i d'altres encausats d'ERC no preveu que la Llei d'amnistia surti al BOE després del 9 de juny

Van den Eyde ha argumentat que els fiscals actuen responent a "objectius tàctics"

Barcelona

Andreu Van den Eyde, advocat d'Oriol Junqueras i d'altres encausats d'Esquerra Republicana ha explicat en una entrevista al programa Aquí Catalunya que no preveu que la llei d'amnistia surti al Butlletí Oficial de l'Estat després del 9 de juny. "Pot ser que no es publiqui avui o demà, però la llei s'ha de publicar immediatament", ha conclòs contundent l'advocat que ha etiquetat que seria "molt inversemblant" que la publicació al BOE es dilatés en el temps. Van den Eyde ha afegit que seria molt estrany pensar que els bloquejos "comencin abans de publicar-se".

Només aprovar l'amnistia, els fiscals del procés ja van traslladar al Fiscal General de l'Estat que rebutjaran amnistiar Puigdemont o Junqueras per malversació. Van den Eynde ha lamentat que els fiscals no segueixen "criteris tècnics", sinó un "biaix polític". "Ells no apliquen el dret", ha insistit. Van den Eynde també ha assegurat que la Corona "no té marge" per "bloquejar" la llei.

Retorn dels exiliats

Van den Eynde ha estat prudent a l'hora de parlar del retorn dels exiliats. "A veure què diran els jutges", s'ha preguntat, ja que considera que "interpretaran com vulguin" la llei. Ha apuntat que la "prioritat" de la justícia serà anar a Europa. "La justícia europea pot tardar entre sis mesos i un any i mig", ha reflexionat. "Si l'agenda la controlen ells, això pot tardar anys", ha insistit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00