Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Paco Poch: “Mai he sentit la necessitat d’explicar històries”

El productor recorda els seus primers passos dins de la indústria audiovisual i els reptes que hi enfronta

Paco Poch al Llapis de Memòria

Paco Poch al Llapis de Memòria

52:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716820542122/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ d’en Paco Poch, un dels productors i distribuïdors més importants de l’audiovisual català. Una figura clau per entendre el cinema a Catalunya durant les últimes dècades. Impulsor de carreres tan importants com la de José Luis Guerin i Isaki Lacuesta.

Va començar la seva trajectòria com a productor al costat d’un altre mite de la indústria cinematogràfica, Pepón Coromina, i ajudant a la primera pel·lícula de Pedro Almodóvar: “Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón”.

El que fan els altres

El productor es va enamorar del cinema gràcies a un cineclub on hi anava cada divendres a mirar pel·lícules. Després, durant el seu període universitari, visitava la filmoteca, on hi va aprendre molt. “Per dedicar-te al cinema, és millor que et miris moltes pel·lícules”.

En Paco va estudiar una carrera d’història, ja que, llavors, no hi havia carreres de cinema ni res relacionat. Després va entrar en el món de la fotografia i s’hi va dedicar un temps. “Totes les fotografies eren iguals”, recorda. Les enviava a una agència de Montpeller i eren fotografies sobre la vida cultural a Catalunya.

Amb el coneixement que tenia, va començar a fer d’ajudant de càmera. “A mesura que anava treballant m’adonava que m’interessava més el que feia la gent al meu voltant que el que feia jo”.

Tornar a començar

El 1986 va fundar la seva primera productora, però la va haver de tancar i va crear la productora actual: Mallerich Audiovisual, que porta el nom de l’empresa tèxtil del seu pare com a homenatge. Aquest també va tenir un negoci que va haver de tancar, però, al final, se’n va sortir.

En Paco diu que el fet de ser productor és un concepte ampli, ja que inclou tot l’espectre organitzatiu de la feina. Hi ha moltes facetes. “És ajudar a que es facin les coses”

Va haver-hi una època on escrivia el que havia somiat, però mai no en va fer res, amb tot allò. “Mai he sentit la necessitat d’explicar històries”, confessa. “El que he fet molt ha sigut xerrar i gaudir molt del cinema”.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00