Sociedad | Actualidad

Les obres de la Rambla de Barcelona començaran el 17 de juny

Durant 20 mesos, només hi haurà un sentit de circulació per als vehicles autoritzats

La Rambla de Barcelona (arxiu) / Alexandr Spatari

Barcelona

Les obres per transformar la Rambla de Barcelona començaran dilluns 17 de juny. És la data que aquest matí ha anunciat la tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, que ha confirmat que els treballs acabaran, si tot continua com està previst, el febrer del 2027. A partir de mitjan juny i durant tots els treballs, a les Rambles només hi haurà un sentit de circulació -de pujada- per als vehicles autoritzats, és a dir, veïns, mercaderies i emergències. L'objectiu del consistori és doble: garantir el compliment dels terminis de les obres i la mobilitat a l'entorn.

Per aquest motiu, a partir de demà s'hi començaran les primeres actuacions. En total, es faran cinc passos provisionals perquè els vehicles puguin travessar el passeig i perquè els veïns puguin accedir-hi, tot i les obres. Seran punts que s'ubicaran a Portaferrissa-Carme, Ferran, Colom, Pla de l'Ós i Escudellers. Per ara, els tres primers seran els que entraran en funcionament. L'Ajuntament assegura que els accessos a habitatges, comerços, pàrquings, museus i hotels, a més del pas dels serveis d'emergències, sempre estaran garantits.

"Es tracta d'una transformació transcendental, única, que ens permetrà avançar cap a la Rambla del segle XXI i recuperar el passeig per a les veïnes i veïns. Volem que la gestió de les obres estigui a l'altura de la nova Rambla" ha dit Bonet. La tinenta d'alcaldia també ha detallat quines seran les afectacions al transport públic. Així, les línies V13, 59 i el bus N9 modificaran el seu recorregut. La V13 tindrà origen i final a la plaça Catalunya mentre que la 59 i l'N9 continuaran pujant per les Rambles durant les obres, però baixaran per Via Laietana.

El consistori ha convocat aquesta tarda veïns i veïnes de la zona, a més de comerciants, per informar-los del calendari previst. A banda, desplegarà un equip d'informadors per la Rambla i els carrers del voltant per explicar les obres i les afectacions que tindran. L'Ajuntament també ha obert una pàgina web amb informació actualitzada sobre els treballs i un canal de Telegram amb informació i avisos. En aquest sentit, el regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha destacat que la comunicació i el diàleg seran fonamentals durant aquest procés de transformació: "La comunicació, la informació, el diàleg i l'acompanyament han de ser les nostres constants".

Segona i tercera fase

Passats els deu mesos d'actuació a la banda Besòs, es treballarà, durant el mateix temps, a la banda Llobregat i, finalment, al passeig central durant dotze mesos. Serà llavors quan les obres afectaran la part central de les Rambles i quan es faran trams alterns per garantir el pas de vianants. També el moment en què els treballs als laterals ja estaran acabats i es recuperaran els dos sentits de la circulació. En les tres fases d'obres es treballarà en trams d'uns 50 metres per reduir les afectacions.

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00