Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Lluís Cortés: "El Barça té més futbol que l'Olympique i si les jugadores estan bé, el Barça té moltes opcions de guanyar el partit"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la gran final de la Champions entre el Barça i l'Olympique de Lió amb Lluís Cortés

Lluís Cortés: "El Barça té més futbol que l'Olympique i si les jugadores estan bé, el Barça té moltes opcions de guanyar el partit"

Lluís Cortés: "El Barça té més futbol que l'Olympique i si les jugadores estan bé, el Barça té moltes opcions de guanyar el partit"

12:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716553012817/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Demà és el gran dia pel FC Barcelona femení. Les de Jonatan Giráldez disputaran la gran final de al Champions League a San Mamés contra l'Olympique de Lió i buscaran aconseguir la tercera Champions de la història del conjunt blaugrana, la segona de manera consecutiva. Per fer-ho, però, hauran de super al totpoderós Olympique de Lió i és que les blaugrana han perdut les dues finals de la Champions que han jugat contra el conjunt francès. Al 'Què t'hi Jugues!' hem analitzat tota la prèvia d'aquesta final de la Champions amb Lluís Cortés, exentrenador del FC Barcelona, i amb Cristian Martín.

"Tinc molt bones sensacions", ha destacat Cortés als micròfons de SER Catalunya, qui ha continuat: "ha arribat el dia i els deures ja estan fets. La feina que havies de fer per preparar el partit i per consolidar la teva manera de jugar, tot això ja està fet". A més, Cortés ha destacat que ara és "alinear totes les jugadores en la mateixa direcció, que tothom pugui donar la millor versió i deixar a casa els nervis i els dubtes". I ha deixat clar: "el Barça ha de deixar a l'hotel els fantasmes de la final de Budapest i Torí i intentar anar a pel partit des del primer minut".

Sobre la final que disputaran demà el FC Barcelona i l'Olympique de Lió a San Mamés i sobre qui és favorit en aquesta final, Lluís Cortés ha analitzat al 'Què t'hi Jugues!': "l'Olympique té molta capacitat de sobreviure. Em fa una mica de por un escenari on el Barça pugui dominar, ataqui, generi i l'Olympique, en una transició o a pilota aturada, et pugui liar la troca". Tot i això, ha opinat Cortés: "crec que el Barça té més futbol, té jugadores que si estan bé poden ser molt determinants i si estan com han d'estar, el Barça té moltes opcions de guanyar demà el partit".

A més, Lluís Cortés ha reflexionatal 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, sorbe el rival del FC Barcelona a la gran final de la Champions: "si féssim el símil al masculí, l'Olympique de Lió seria com el Real Madrid: no té un model de joc potser molt clar, no saps molt bé quins són els seus punts forts, però competeixen com unes bèsties i els dies que toca és quan apareixen. La principal virtut que tenen és l'experiència i el saber competir".

I què se li diu a les jugadores en un dia així, abans de disputar una final de la Champions? "Crec que és un dia per atabalar poc a les jugadores", ha deixat clar Cortés, qui ha destacat també: "és un dia on has de controlar molt el nivell d'excitació de la jugadora, de no sobrepassar-te. La motivació ja hi és, la concentració hi ha de ser i és un dia per trobar el nivell òptim de motivació perquè si està sobremotivada la jugadora no rendirà i si està poc motivada tampoc.

El factor afició

Hi ha 39.000 entrades comprades des d'Espanya per a la final de la Champions League entre el FC Barcelona i l'Olympique de Lió, mentre que es preveu el desplaçament d'entre 2.500 i 4.000 aficionats francesos. Així doncs, les grades de San Mamés demà seran de color blaugrana. I això, és positiu o és negatiu pel Barça? "Si fos fa uns anys, et diria que li podria jugar en contra del Barça, però el Barça ja ha jugat molts partits d'aquests en els últims anys", ha analitzat Lluís Cortés als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya.

"Recordo quan vam jugar al Metropolitano o a San Mamés, amb l'estadi ple d'afició contrària, que una de les consignes era que la pressió era per elles, però crec que això ara pel Barça és diferent, perquè el Barça i la majoria d'aquestes jugadores ja han jugat amb el Camp Nou ple i han disputat finals amb molta afició blaugrana", ha reflexionat Cortés a SER Catalunya, qui ha sentenciat: "crec que ara aquest component de pressió de l'entorn no pot afectar molt".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00