Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Els Comuns descarten situar el Hard Rock com a línia vermella per fer president Salvador Illa

Jaume Asens considera que la resposta de Sánchez a Milei ha estat "desproporcionada"

Entrevista a Jaume Asens a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Jaume Asens a l'Aquí Catalunya

29:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716362497352/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, ha admès en una entrevista a l'Aquí Catalunya que des del partit de Jéssica Albiach descarten situar el projecte del Hard Rock com a línia vermella per fer president Salvador Illa. "No es pot anar a les negociacions amb línies vermelles", ha afirmat amb contundència un dels màxims responsables del partit. Fa uns mesos els Comuns van tombar els pressupostos de la Generalitat per la seva oposició al projecte, com a conseqüència, Aragonès va convocar eleccions.

En la mateixa entrevista, un dels homes de la màxima confiança de la vicepresidenta Yolanda Díaz ha volgut deixar clar que li sembla "sobreactuada i desproporcionada" la reacció de Sánchez de retirar l'ambaixada espanyola d'Argentina. "Israel ha tractat al govern d'antisemita i de ser aliat de Hamàs, em sembla més greu que insultar la dona de Sánchez", ha afirmat Asens.

"La divisió amb Podemos ens ha penalitzat"

Jaume Asens ha etiquetat com un dels principals motius dels últims mals resultats electorals de Sumar (Comuns a Catalunya) a la divisió interna que ha viscut l'espai en els darrers mesos. El candidat dels Comuns a les europees ha explicat que cal fer "una reflexió autocrítica" perquè les "divisions internes no agraden". Així i tot, Asens pronostica que "tard o d'hora el reagrupament amb Podemos es produirà". Asens considera que a Espanya "no hi ha espai" per a 3 propostes d'esquerres.

Eleccions europees

Jaume Asens, persona clau en la confecció de la Llei d'Amnistia, ara és el cap de cartell dels Comuns a les eleccions europees del pròxim 9 de juny. El candidat ha destacat que cal mobilitzar els votants d'esquerres per evitar un govern de l'extrema dreta i la dreta a Europa. "En un context en què sonen tambors de guerra és preocupant que Trump pugui guanyar als Estats Units i que la dreta i extrema dreta s'imposin a Europa", ha reflexionat Asens.

Tanmateix, Asens ha admès que un dels altres reptes durant la campanya electoral que està a punt d'arrencar (la nit del 24 de maig) és combatre l'abstencionisme i el cansament que té la població amb la política.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00