Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Mor d'un tret, a Etiòpia, el director d'una agència de viatges de Sabadell, Toni Espadas

Fotògraf i guia especialitzat en Àfrica

@toniespadas a Nigèria

@toniespadas a Nigèria.

Barcelona

Toni Espadas, el director de l'agència de viatges de Sabadell, Rift Valley des de 2011, ha mort a Etiòpia en un incident que encara està sota investigació del Departament d'Acció Exterior de la Generalitat i del Ministeri d'Assumptes Exteriors.

Segons informa el mitjà xilè Canal 13, la víctima estava actuant aquest dilluns, com a guia per un equip de rodatge del programa 'Socios por el mundo' quan van ser assaltats i atacats per desconeguts. Aquest comunicat indica que la resta dels integrants de l'equip del programa de la productora MkZeta estan bé i fora de perill. Actualment, l'equip de gravació està intentant sortir del país i tornar a Xile, després d'haver expressat els condols a la família d'Espadas. El canal sud-americà 'Canal 13' ha informat del succés en un comunicat difós al seu web en què explica que Espadas ha estat víctima "d'un complex incident" mentre gravava al país africà.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha publicat un missatge a X on es mostra impactada per la mort d'Espadas i envia les seves condolences a la família i amics. A les mostres de condol per l'assassinat de Toni Espades també han traslladat el seu condol a la família i els amics de la víctima a través de les xarxes socials, el portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, el portaveu d'Esquerra Republicana, Gabriel Fernàndez, o el Partit Popular.

Qui era Toni Espadas?

Toni Espadas era fotògraf i guia especialitzat en Àfrica, especialment en Etiòpia. Era un viatger català dedicat a l'assessorament de produccions turístiques: "Aquestes aficions em van embarcar en una primera aventura africana al País Dogón (Mali) que va despertar-me un intens interès per conèixer altres cultures. Aquesta inquietud per descobrir altres pobles em va portar anys més tard a Etiòpia, país que marcaria la meva vida per sempre", assenyala la seva biografia.

Espadas va ser el fundador de l'agència de viatges amb seu a Sabadell Rift Valley Expeditions i era expert en l'Àfrica. A la pàgina web de l'agència es destaca l'experiència africana d'Espadas, amb més de 25 anys al continent. També se'l definia com a apassionat de la fotografia antropològica i expert conductor de tot terreny, i se'n destacava l'experiència dilatada en l'organització de viatges pel continent.

Paula Pascual

Paula Pascual

Periodista. Aprenent cada dia a Aquí Catalunya a Ser Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00