Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Les queixes dels veïns del Bernabéu: "s'han excedit absolutament tots els nivells imaginables"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb dues persones que estan afectades pel Nou Bernabéu

Les queixes dels veïns del Bernabéu: "S'han excedit absolutament tots els nivells imaginables"

Les queixes dels veïns del Bernabéu: "S'han excedit absolutament tots els nivells imaginables"

14:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716293338192/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquests últims dies les xarxes socials s'han omplert de vídeos de veïns que es queixen del soroll que genera el Nou Bernabéu. Amb el nou estadi al Santiago Bernabéu no s'hi disputen únicament partits de futbol, també hi ha concerts que generen molt soroll i molesten als veïns del Bernabéu. Avui al 'Què t'hi Juguen!' hem parlat amb Enrique Martínez de Azagra, president de l'associació veïnal 'Perjudicados por el Bernabéu' i amb en Nicolás, un veí de la zona que té un compte a Twitter que es diu 'Ruido Bernabéu'.

"S'han excedit absolutament tots els nivells imaginables", ha deixat clar Martínez de Azagra als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha detallat: "hem arribat a duplicar, i fins i tot més que duplicar, el nivell permès de soroll". I ha reivindicat: "estem tots en contra d'aquesta bestiesa. No es poden realitzar concerts d'una manera continuada, perquè la llei preveu perfectament que només es facin a títol extraordinari".

Per altra banda, Enrique Martínez de Azagra ha deixat molt clar: "això ja sobrepassa el límit civil, això té unes connotacions penals perquè és un delicte contra la salut pública, que són els que atempten contra la salut col·lectiva, encara que no tinguin un efecte concret". I ha detallat, encara sobre això: "el risc existeix perquè està produint grans nivells d'ansietat en persones grans, els nens no poden dormir, hi ha gent que ha hagut d'anar a un centre de salut... és un problema de persones i és de les coses que es consideren més greus i més serioses a la Comunitat Europea".

En aquest mateix sentit, Nicolás, veí de la zona, ha opinat: "nosaltres convivim amb l'estadi, sabem on vivim. Hi ha aproximadament 30 partits a l'any, és el que hi ha, sabem on estem. Ara, amb la remodelació de l'estadi hem convertit un estadi de futbol amb llicència per esdeveniments esportius en un 'eventòdrom' i això no pot ser. Amb la nova remodelació el soroll s'escapa".

I Nicolás també ha explicat: "sembla que tenen previst que hi hagi el camp ocupat, amb diverses coses, uns 200 dies a l'any. És de bojos. No estem en contra de l'estadi perquè sí, diem que estan utilitzant una estructura que no està preparada per això. Estan utilitzant la llei d'espectacles de la Comunitat de Madrid de manera abusiva, perquè hi ha una clàusula per la que hi ha recintes i llocs on poden autoritzar aquest tipus d'esdeveniments, però és una clàusula extraordinària. El que no es pot fer és, a través de la clàusula de coses extraordinàries, fomentar una programació anual de 200 esdeveniments".

I finalment, Enrique Martínez de Azagra, qui és el president de l'associació veïnal 'Perjudicados por el Bernabéu', ha sentenciat als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "els responsables ho pagaran i ho pagaran potser d'una manera més greu fins i tot del que creuen, perquè això no es pot consentir. Això no va contra l'estadi ni contra el Madrid, va contra una cosa que no és legal".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00