Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Mayte Martín: "Neixo i moro cada vegada que canto el 'Ne me quitte pas'"

La canta publica 'Tatuajes', un homenatge a grans clàssics de la música

ENTREVISTA. Mayte Martín

ENTREVISTA. Mayte Martín

20:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716124332180/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Barcelona

La cantant Mayte Martín sempre s'ha caracteritzat per fer, com diu ella, el que li ve de grat. El que ara li ha vingut de gust és presentar els seus respectes i agraïments a dotze himnes de la música que li han deixat empremta. I ho ha fet de la millor manera que sap: cantant. Aquest és l'origen del seu nou disc 'Tatuajes', en el qual reinterpreta clàssics -en castellà, francès, italià i portuguès- com 'Lucía', 'Te recuerdo, Amanda', 'Eu sei que vou te amar' o 'La bien pagá' amb el seu estil genuí, des de l'emoció i lliure d'artificis.

Les dotze cançons de 'Tatuajes'

"He triat les dotze cançons que se'm van quedar marcades des de la primera escolta, que em van enamorar a la primera. Crec que és una sensació compartida amb tothom que ha escoltat aquestes cançons i li agrada la música" afirma la Mayte Martín, que també assegura que fer el triatge de temes va sorgir d'una manera natural i supersenzilla: "No he escollit cançons que només m'agraden. Això va més enllà, és una altra cosa: són cançons amb una càrrega emocional increïble, temes especials, peces úniques. Quan passen pel meu pit i la meva veu, se m'atura el temps".

Ne me quitte pas', la cançó d'amor per excel·lència

La Mayte sempre havia pensat que no tenia cap sentit fer una versió de 'Ne me quitte pas', perquè l'original de Jacques Brell és immillorable. Però amb el temps va canviar d'opinió: "em vaig adonar que les cançons no cal millorar-les, només que les sentis bategar mentre les cantes... són cançons que no et necessiten, tu les necessites a elles". Actualment, 'Ne me quitte pas' seria considerada una cançó que parla de l'amor tòxic, cosa que a la Mayte li fa preguntar-se si avui dia s'escriuria un tema com aquest per qüestions d'autocensura: "l'amor tòxic continua existint, i tots els que hem estimat fort l'hem viscut. A més, està bé que així sigui; t'ajuda a diferenciar un amor que fa mal d'un amor sa".

Un present i un futur poc esperançador

"No sabria dir-te si cada vegada m'interessa tot menys o si cada dia m'interessen menys coses... L'únic que sé és que molt poques coses de les quals es fan avui dia a la música em desperten l'interès", diu la Mayte, que no està gens contenta amb la dinàmica que està agafant el món de la música: "S'està perdent tota l'essència". A més, té una sensació molt similar en relació amb Barcelona: "Jo estava profundament enamorada de la meva ciutat. Però cada vegada estic més desencantada amb el que l'estan convertint: a poc a poc ens van traient espais, i la ciutat està perdent tota la seva personalitat, que som els barcelonins i no els turistes. Arriba un moment que ja no saps si estàs a Barcelona o a qualsevol altra ciutat".

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00