Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Victoria Luengo: "Avui amb 34 anys encara vaig pel carrer amb por"

L'actriu de la sèrie 'Reina Roja' torna al teatre amb 'Prima Facie', un monòleg colpidor sobre la violència sexual contra les dones

ENTREVISTA. Victoria Luengo

ENTREVISTA. Victoria Luengo

31:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716025442485/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Barcelona

El nom (sí) fa la cosa, el nom (sí) fa l'actriu. De petita, a Victoria Luengo li deien Toia perquè no sabia dir bé el seu nom: "Victoia, Victoia... Toia!". Quan va començar a actuar de ben jove, ella mateixa se'l va canviar: "als 14 anys quan vaig fer 'Pastorets Superestel' al Jove Teatre Regina em vaig posar Vicky perquè el meu nom em semblava massa gran, i ara vull recuperar la identitat. Que em diguin Vicky em sembla genial, però és més una cosa de com em vull dir jo a mi mateixa, i vull començar a firmar com a Victoria Luengo", diu la intèrpret en una entrevista al 'Tot és comèdia'. De contractes per signar no li'n falten perquè l'actriu nascuda a Palma i crescuda a Barcelona passa una bona ratxa, i està enllaçant papers d'èxit a les pantalles i als escenaris.

'Prima Facie'

Després de brillar en les sèries 'Antidisturbios' i 'Reina Roja', Luengo torna als teatres de Barcelona 6 anys després de la seva última actuació. Ho farà a partir del 29 de maig al Poliorama amb el monòleg 'Prima Facie' de Suzie Miller, dirigit per Juan Carlos Fisher. És la història d'una advocada penalista que és agredida sexualment per un company de feina amb el que just ha començat una relació. Paradoxalment, la lletrada ha portat la defensa de violadors, buscant escletxes en el relat de les víctimes per aconseguir exculpar els seus clients. L'abús sexual que pateix en primera persona fa que es qüestioni el sentit de la justícia i tot el sistema legal.

Les lliçons

"He après moltes coses fent aquesta obra. Per exemple, que no puc ser tan exigent amb mi mateixa. I en relació amb la violència sexual, que la llei i la justícia no son el mateix, malauradament. I que hi ha gent que encara no entén que una agressió sexual pot passar en un entorn com el de l'obra, més enllà de la violació en un carreró amb una navalla", diu Luengo, i afegeix: "en el procés d'assajos sempre m'agrada fer-me una pregunta que no vingui en el text, i en aquesta ocasió va ser: què passa en un cos que ha estat agredit sexualment?. I quan et poses a investigar és al·lucinant perquè no són només les seqüeles psicològiques que queden, sinó que les dones no poden controlar els esfínters, les nàusees, els vòmits, els malsons...". I Luengo remata dient: "els homes no viviu amb por, és un privilegi indiscutible que teniu: no tenir por quan vas pel carrer, que t'agafin. Jo, a dia d'avui, amb 34 anys, vaig pel carrer i em dic: aparta't del portal que és de nit i és perillós".

Les sèries

Victoria Luengo estarà un mes fent temporada al Teatre Poliorama de Barcelona amb el monòleg 'Prima Facie'. I en algun moment de l'any, "en breu" diu, començarà a rodar la segona temporada de 'Reina Roja', la sèrie de Prime Video basada en les novel·les best-seller de Juan Gómez-Jurado. "Em faran fer de tot. No he llegit encara els guions, però, si em baso en el llibre, em faran fer de tot en aquesta segona temporada", diu Luengo, que tornarà a coincidir amb un altre actor català en aquesta producció, Àlex Brendehmül.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00