El BalcóEl Balcó
Política

S'obre la caixa dels trons a ERC després de les eleccions

Qui és el responsable dels mals resultats electorals? Qui negociarà la investidura? Ho analitzem a El Balcó amb Marc Rovira d'El País i Joan Serra de Nació Digital

S'obre la caixa dels trons a ERC després de les eleccions

S'obre la caixa dels trons a ERC després de les eleccions

24:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715951629654/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els republicans han viscut tres patacades electorals consecutives: les municipals, les generals i ara les autonòmiques. Els resultats dels tres comicis no han sigut bons, aquest diumenge els republicans van perdre 13 escons, passant dels 33 als 20 diputats, i aquesta setmana s'ha obert la caixa dels trons a Esquerra Republicana.

Pere Aragonès va anunciar dilluns, l'endemà del 12M, que deixarà la primera línia política i que no recollirà l'acta de diputat. Dimarts va ser Oriol Junqueras qui, via carta, va anunciar que "se sentia amb cor i amb força" per continuar presidint el partit; tot i que després de l'executiva extraordinària de dimecres, i la roda de premsa de dijous, va assegurar que deixarà la presidència de la formació després de les europees. La deixarà, però buscarà l'aval de la militància per presentar-se al Congrés Nacional que els republicans celebraran el 30 de novembre.

La segona dimissió va arribar dimecres a la nit, després de l'executiva: Marta Rovira anunciava que deixava la secretaria general del partit. "No optaré a la reelecció del congrés extraordinari que la formació celebrarà el proper 30 de novembre", assegurava via carta, on afegia que la formació necessitava canvis, aire fresc, energia renovada i nous lideratges.

També Sergi Sabrià ha decidit aquest divendres fer "un pas al costat". Assegura que deixarà la política institucional quan arribi el nou govern. En la mateixa línia que Rovira, Sabrià assegura que és l'hora d'idees noves i deixar pas a nous lideratges".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00