Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Núria Parlon: "L'independentisme no suma, ara ens toca a nosaltres"

La portaveu del PSC tanca la porta a investir Carles Puigdemont i defensa que els socialistes aspirin a presidir el Parlament

Entrevista a Núria Parlon, portaveu del PSC, a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Núria Parlon, portaveu del PSC, a l'Aquí Catalunya

26:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715671047731/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La portaveu del Partit Socialista de Catalunya, Núria Parlon, ha deixat clar en una entrevista a l'Aquí Catalunya que "no hi ha una majoria independentista suficient per poder plantejar la possibilitat de fer una alternativa per part de Carles Puigdemont". En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i dona forta fins del partit ha demanat a ERC i Junts que no bloquegin una possible investidura de Salvador Illa.

En les últimes hores Carles Puigdemont ha fet pública la seva intenció de presentar-se a la investidura per poder ser president de la Generalitat. L'expresident planteja un escenari que contempla el suport d'ERC i l'abstenció dels socialistes. Sobre aquesta possibilitat, Parlon ha acusat Puigdemont d'estar, a vegades, "fora del principi de realitat". Tot seguit, ha tancat la porta a aquesta opció i ha dit que "els càlculs de Puigdemont són els càlculs de Puigdemont" i que "Illa es presentarà perquè volem liderar una alternativa".

Presidència del Parlament de Catalunya

Parlon ha explicat que el PSC ha guanyat les eleccions en vots i escons i que "és normal" que aspirin a la presidència de la cambra catalana. En aquest sentit Parlon ha dit que "una cosa és negociar" i arribar a un acord que representi la pluralitat i una altra és "renunciar a la presidència", així doncs, ha deixat la porta oberta a la negociació, però ha admès que d'entrada la posició de partida dels socialistes és presidir el Parlament.

El càrrec de president/a del Parlament de Catalunya acostuma a ser moneda de canvi en les negociacions per la investidura. L'exemple més recent el tenim en aquesta legislatura que hem deixat enrere, Laura Borràs va ser presidenta de la cambra en el marc del suport de Junts a la investidura de Pere Aragonès.

Crítica amb el nomenament d'Eduard Sallent com a major

Salvador Illa va anunciar durant la campanya electoral que si arribava a la presidència de la Generalitat Núria Parlon seria la nova consellera d'Interior. En aquest sentit, l'actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, que ha admès que deixarà el càrrec si passa a ser consellera, considera que en matèria de seguretat encara hi ha "recorregut de millora". Entre els principals eixos a millorar, la portaveu socialista ha destacat la professionalització del cos de Mossos, evitar ingerències polítiques al cos i doblegar la corba de delictes a Catalunya.

El final de campanya va estar molt marcat per l'anunci d'Eduard Sallent com a nou major dels Mossos. Col·lectius de dins del cos i algun partit va criticar que l'anunci es fes pocs dies abans de la celebració de les eleccions. Sobre aquesta qüestió, Parlon ha dit que "Sallent té tota la legitimitat per ser el Major, però segurament el procediment no és l'adequat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00