Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Sumar pressiona Pedro Sánchez per reconèixer ja l'estat palestí

El ministre Ernest Urtasun demana claredat a Illa, qui diu que està deixant la porta oberta a pactes amb Junts

Entrevista a Ernest Urtasun, ministre de Cultura, a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Ernest Urtasun, ministre de Cultura, a l'Aquí Catalunya

21:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715066263851/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president s'ha atipat de proclamar en públic la necessitat de reconèixer l'estat de Palestina, cosa que ha aixecat espurnes a escala internacional. Des de Sumar, el ministre Ernest Urtasun ha demanat aquest dilluns des del programa 'Aquí Catalunya' al president de l'executiu que aquest reconeixement s'aprovi al Consell de Ministres d'avui mateix. En qualsevol cas, el que traslladen és rapidesa perquè té una raó: aquest cap de setmana l'Assemblea General de les Nacions Unides vota la incorporació de Palestina com a membre, una decisió que requereix dos terços del total (que després ha de validar el consell de seguretat) i per garantir l'èxit d'aquesta operació, creu que Espanya ha de fer els deures i fer efectiu el reconeixement. El que ha fet el govern és que aquest reconeixement vagi acompanyat d'altres països, però crec que la foto ja la tenim... ara la decisió no es pot demorar més", ha dit.

Entrant en matèria de les eleccions catalanes, Urtasun s'ha compromès que si els comuns entren al govern de la Generalitat (de la mà del PSC) no hi haurà ni Hard Rock ni ampliació de l'aeroport. I que si els socialistes volen els seus vots per ser investit, aquests projectes s'hauran d'aparcar. "Els escons dels comuns seran utilitzats per fer majories d'esquerres. En això hem sigut els més clars: acords d'esquerres que no passen per aquest macrocasino quan hi ha sequera", ha refermat. També ha afegit que l'únic pacte que pot evitar la repetició electoral és una entesa d'esquerres: "El partit socialista quan governa sol no s'atreveix a fer determinades coses com apujar el salari mínim", ha posat d'exemple.

Preguntat per Junts, Urtasun ha demanat sobretot claredat al candidat socialista Salvador Illa: "Ha de deixar clar què vol fer amb Junts; de moment està deixant la porta oberta a pactar-hi... Estem explicant a la ciutadania que el vot de Salvador Illa pot servir per pactar amb qui va retallar la sanitat i que sempre s'oposen a una fiscalitat més justa per Catalunya". També ha llençat un dard a Salvador Illa preguntat per la supressió del Premi Nacional de Tauromàquia: "O estàs pel benestar animal o per la tortura".

Laura Estrada

Laura Estrada

Periodista, part de l'Aquí Catalunya i del podcast Agafa el telèfon. Acaricio gats i odio la pinya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00