Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Xavi: "Rectificar és de savis i soc aquí per rectificar"

L'entrenador del Barça confirma que seguirà a la banqueta blaugrana i que complirà el seu contracte fins el juny del 2025. Joan Laporta també ha explicat que desitjava que el tècnic seguís liderant el projecte

Xavi: "Rectificar és de savis i soc aquí per rectificar"

Xavi: "Rectificar és de savis i soc aquí per rectificar"

56:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714047382773/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Xavi Hernández seguirà al capdavant de la banqueta del Barça fins el juny del 2025. Així ho van acordar aquest dimecres el president Joan Laporta, el director esportiu Deco i el mateix entrenador, després de diverses reunions, en les quals es va decidir que el tècnic egarenc compleixi el seu contracte i desisteixi de la seva intenció d'abandonar el club a finals d'aquesta temporada.

El president Laporta i el mateix entrenador han comparegut plegats a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per donar les pertinents explicacions a aquest canvi. "Intento sempre fer el millor pel club, soc home de club. El més important és pensar en l'entitat. Ahir, quan ens reunim amb el president, li poso el càrrec a disposició. Denoto una confiança molt gran per part del president i la junta i de l'àrea esportiva. També ha estat molt important la complicitat dels jugadors. M'han fet veure que el projecte ha de continuar. Creiem en l'estabilitat. El projecte, ara he vist que no està acabat. Aquest any no farem cap títol, però ja és un projecte guanyador. Aquestes son les raons principals del canvi de rumb. I, sobretot, que em veig amb forces i capacitat. Ahir, amb el president ens vam entendre en dos o tres minuts", ha explicat Xavi.

"Em va transmetre la il·lusió pel projecte, la confiança en l'equip i l'ambició que té. Ja ha guanyat i ha de seguir guanyant sent més competitius. Es faran ajustos i canvis per millorar. Des del primer moment que ens vam veure ahir estava clar que era una bona notícia pel Barça. Soc del parer que l'estabilitat és un valor importantíssim en els projectes que tenen èxit", ha volgut expressar el president abans de les preguntes dels periodistes.

"Hi ha una altra raó: Xavi és d'un barcelonisme incontestable. És una bona notícia que Xavi segueixi. L'equip que tenim s'està consolidant amb gent molt jove i necessita d'aquesta estabilitat. Estem a la meitat del projecte. Xavi, pels nostres joves, és una referència", ha dit. "La junta directiva, per unanimitat, ha donat suport a aquesta decisió. Tots els que van assistir a la junta van poder parlar amb Xavi i van poder donar-li el suport i els ànims", ha afegit Laporta.

Xavi Hernández

"Crec que la confiança ha estat mútua i total. Amb Deco tenim una sintonia molt bona. I l'afició, pel carrer m'animen i em coregen a l'estadi. Per això he recapacitat la decisió que vaig prendre al gener. El projecte no està acabat i ha de tenir una continuïtat. Aquest any els hem generat una il·lusió molt gran que s'ha esvaït per detalls en quatre dies. Si corregim aquests detalls, penso que estem molt a prop d'aconseguir grans èxits. Per això aquesta decisió".

"No ha estat una decisió senzilla. Al mes de gener ja li vaig transmetre al president, a Deco, a la junta, a Rafa, que era el millor pel club. Les circumstàncies han variat i ara penso que seguir és el millor pel club. Tenim il·lusió perquè el projecte segueixi sent guanyador. I n'estic convençut. Tinc tota la il·lusió del mon. Els jugadors estan amb l'staff, hi creuen. I això m'ha fet canviar d'opinió. Com que rectificar és de savis, aquí estem per rectificar".

"Els jugadors ja ho saben. Hem fet un dels millors entrenaments de la temporada, amb una intensitat espectacular. Ha vingut el president i els ha motivat, els ha il·lusionat. He notat la confiança, em veig amb forces i aquesta és la pel·lícula. No n'hi ha cap altre".

"Si no seguia no cobrava ni un euro, ja els hi vaig dir a Deco i el president. Si s'ha dit és per fer-me mal a mi. Els diners del meu contracte eren pel nou entrenador. Qui ho ha dit és per fer-me mal, totalment injust".

"Soc un home de club, tinc una bona sintonia amb Deco i el president. Som una família i sempre mirarem pel bé del club. Mirarem de reforçar-nos el millor possible i, a partir d'aquí, a treballar. No he posat cap condició".

"Jo prenc la decisió pel bé del club. En aquell moment penso que millorarà a nivell psicològic, físic, de grup i de club. De tranquil·litat per treballar. Ara haurem de lidiar si la situació va malament. Conec el club. L'entorn ni la pressió no eren el motiu principal, sino ja no hagués començat en el càrrec".

"L'staff seguirà amb l'equip. Penso que tinc un staff meravellós, molt professional. Tots son culers de naixement. Estic molt agraït a Deco i el president per haver-nos esperat. No sé s'on surt la informació, però no hi haurà cap retoc dins l'staff".

Joan Laporta

"Dels canvis que estem parlant, tant la direcció esportiva com l'entrenador treballaran per anar millorant el que s'hagi de millorar. El que no faré és dir públicament els canvis que farem. Seran ells qui decidiran què s'ha de fer. Nosaltres, com a junta, seguirem les seves decisions".

"En el seu moment, quan pren la decisió, vam quedar sorpresos. Però ja ho vaig dir. Per ser qui és i per ser com és, la fórmula la vam assumir. Sempre amb l'esperança que si guanyàvem era evident que s'ho repensaria i estaríem encantats. No guanyant hi havia la preocupació perquè estigués il·lusionat i animat. S'ah creat una flama en l'afició d'orgull i ara l'hem de mantenir. L'estabilitat del projecte és fonamental perquè tingui èxit. Pensem que, dins una temporada on no s'assoliran els objectius, hem de destriar allò que és positiu. Entenc que n'hi ha. S'ha fet una catarsi, però tenim un equip de joves amb molt present i futur. Tenim un vestidor unit al voltant del seu entrenador. Jo feia temps que no veia l'afició del Barça tan il·lusionada".

"Des del primer moment ho va dir. Si se n'anava, renunciava a l'any de contracte. No ha estat una qüestió de diners, sino una qüestió institucional i esportiva. Xavi ha mostrat una dignitat absoluta. No ha tingut avarícia".

"Indignació total pel tracte arbitral que vam rebre. Ja hem demanat a la RFEF i al CTA les imatges i tot el que fa referència, sobretot, a la jugada del gol que no ens van donar de Lamine i que pensem que era gol. Arribarem fins les últimes conseqüències perquè hi hagi una evidència. Aquests abusos no es poden produir més. Havent-hi 37 càmeres, que no en funcioni una i que sigui aquesta la que hagués determinat que era gol..."

"Sempre he volgut que Xavi continués. Ell ho sap. No gosàvem comentar-ho perquè estàvem immersos en una lluita esportiva important. Quan veig el desencís que ens provoca no assolir els objectius necesitava parlar amb Xavi per veure com estava. Quan Xavi diu que ho té clar, em dona arguments per pensar que menys mal, que podem continuar. I els ho dic als companys de junta i ho entenen perfectament. Així va anar".

"Amb Xavi hi tinc molta afinitat. Jo necessitava veure a Xavi il·lusionat, amb la confiança que transmet, amb la complicitat de dir allò que pensa. I sentir-nos amb la tranquil·litat absoluta que ell està per la labor i que té més ganes que nosaltres que això vaig bé. Aquest projecte l'entenc amb Xavi d'entrenador. Ha estat un acte coherent. I ja li vaig dir que no faríem res fins a final de temporada, a l'espera de veure com acaba. No hem parlat amb cap entrenador, amb l'esperança que Xavi s'ho repensés".

"De moment, l'aprovació de la Lliga no hi és. Hi ha uns comentaris conforme anem pel bon camí. Hi ha tres eixos bàsics: la recuperació econòmica, que és un fet; l'Espai Barça, que veiem que va agafant forma i que sembla que podrem tornar a casa al desembre amb un 60% d'aforament; i l'altre és el primer equip de futbol. Son el motor del club. Hi ha una sèrie d'operacions vinculats algunes a Barça Vision, d'altres referents a l'equipament esportiu, que portem una trajectòria important per tal que, tard o d'hora, es produeixi. Els càlculs que fa la Lliga son que, o bé aquesta temporada o bé la vinent, el Barça tindrà normalitat en el compte d'explotació i en el Fair Play. Estem treballant per aconseguir-ho. No farem coses sense sentit".

"Evidentment, perdre tindrà conseqüències. I seran els canvis que els faran. Son canvis de diversa índole. La conseqüència pot anar d'un determinat grau a un altre. Pensem que, a pesar de no haver aconseguit els objectius, sí que hi ha coses positives. Hi ha jugadors joves. Veig que el projecte està intacte en il·lusió, confiança i ambició".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00