Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Xesco Espar: "L'ambició s'ha perdut avui en dia. Vivim en un món on el que és bàsic ja ho tenim"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Xesco Espar, qui ha presentat el seu llibre 'Jugar amb el cor'

Xesco Espar: "L'ambició s'ha perdut avui en dia. Vivim en un món on el que és bàsic ja ho tenim"

Xesco Espar: "L'ambició s'ha perdut avui en dia. Vivim en un món on el que és bàsic ja ho tenim"

07:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713961663129/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Xesco Espar, exentrenador del FC Barcelona d'handbol, equip amb el que va guanyar quatre copes d'Europa i quatre lligues ASOBAL, actualment dur a terme conferències d'abast internacional, és expert en alt rendiment, formador i autor del best seller 'Jugar amb el cor', el qual ha estat traduït, ara, al català. Aprofitant la recent publicació i l'actual situació del Barça, al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb ell per analitzar la temporada culer, el futur de Xavi Hernández i com fabricar emocions positives perquè ens ajudin.

Preguntat per l'actual dinàmica culer, Xesco ha demanat "una mica de paciència, potser aniria bé". A més, ha insitit a fer "un pas més" i confiar més en la casa. "No cal portar tants jugadors de fora. Que no són bons els que tenim?", ha qüestionat. A l'entorn Barça s'acostuma a parlar de l'excel·lència, i el Xesco, al seu llibre, diu que a vegades no és suficient. Ha fet èmfasi en el cas del Manchester City davant el Real Madrid en el darrer enfrontament de Champions, i de la importància en distingir entre 'jugar' i 'competir'. I ha afirmat: "el City va jugar, i el Madrid va competir".

D'altra banda, al llibre 'Jugar amb el cor', Xesco parla del paper que tenim nosaltres a l'hora de guiar les nostres emocions. Aquest inclou la frase que "podem fabricar nosaltres les emocions, en lloc de simplement acceptar que ens passin". Als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' ha remarcat la importància de guiar el nostre l'estat emocional posant l'atenció a allò positiu. "Si pensem en coses negatives, el nostre estat emocional s'encongeix, però si pensem en coses positives, s'amplifica", ha conclòs. "L'ambició s'ha perdut avui en dia. Vivim en un món on allò que és bàsic ja ho tenim abast", ha sentenciat.

Finalment, Xesco ha analitzat l'estratègia de Xavi d'anunciar la seva marxa i les conseqüències que ha tingut aquesta en el joc del Barça. "Xavi va fer una cosa que no tenia cap sentit. Pel fet que ell digui que marxa, l'equip no reaccionarà, al contrari. Quan l'equip porta una mala ratxa, no és culpa d'un. Quan un equip perd un partit, potser l'entrenador es pot haver equivocat, o hi ha tres jugadors que s'ha equivocat, però quan la ratxa no és bona, la responsabilitat és de l'entrenador i dels jugadors", ha reflexionat. A més, ha afegit que Xavi, a l'anunciar que marxava, va "alliberar" als jugadors fent-los entendre que la culpa era del tècnic. Confessa que Xavi, com a entrenador, li agrada, però reconeix que "si ara decideix quedar-se, ho haurà d'explicar molt bé".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00