El BalcóEl Balcó
Sociedad

Jarabe de Palo toca a Vall d'Hebron en record a Pau Donés

El grup ha fet un concert pel personal sanitari i els pacients oncològics de l'hospital com a mostra d'agraïment i reconeixement: "Un hospital hauria de ser un lloc de concerts"

Jarabe de Palo toca a Vall d'Hebron en record a Pau Donés

Jarabe de Palo toca a Vall d'Hebron en record a Pau Donés

10:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713981891216/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Vespre emotiu a Vall d’Hebron. Jarabe de Palo ha actuat avui a l’hospital davant professionals i pacients oncològics, en el marc de la Gira Tribut a Pau Donés, una gira que des del febrer viatja per tota Espanya per recordar el cantant. Una gira impulsada pel seu germà, Marc Donés, per recordar el llegat de l’artista.

Durant la gira, ja s’han repartit més de 1300 entrades per sanitaris i pacients oncològics, però el de Vall d’Hebron és diferent. L’hospital de Barcelona un lloc especial on s'ha fet un concert privat pel personal i els pacients d’aquest centre. En parlem amb el germà de Pau Donés, en Marc Donés, i l’oncòloga del cantant, la doctora Elena Élez.

Qui vulgui gaudir del directe, encara tindrà oportunitat abans que acabi la gira: el divendres 10 de maig a la Sala Paloma.

Un dels concerts més especials

Marc Donés ha explicat que tenien pensat incloure d'alguna forma el tema solidari des que van plantejar la gira. Per això, van decidir organitzar aquest concert al Vall d'Hebron, l'hospital on el Pau Donés es va tractar. Elena Élez, l'oncòloga del Pau Donés, ha reconegut que el concert ha portat "molta il·lusió" a pacients i personal sanitari, ja que "el Pau va donar molta visibilitat al càncer" i va tenir un "paper important" en el reconeixement de la feina dels oncòlegs.

El concert s'ha realitzat a l'auditori del Pavelló Docent del Campus Hospitalari Vall d'Hebron, un lloc especial perquè és on es dona la benvinguda als metges residents que s'incorporen, i també on es fa el seu comiat. Pau Donés va ser el padrí de la generació de residents de l'any 2020, juntament amb el periodista Jordi Évole. L'oncòloga, Elena Élez, considera que aquest concert "és com una manera de tancar el cercle". De fet, la doctora ha definit l'actuació com a "un moment de celebració" i ha afirmat que ha estat "molt maco aconseguir generar aquest clima".

Al concert, han assistit pacients oncològics i també els seus familiars, tot i que alguns que es troben hospitalitzats no han pogut ser-hi presencialment. Per això, s'ha emès també a través del canal de Youtube de l'hospital, de forma que qualsevol pacient ho ha pogut veure des de l'habitació o des de casa seva.

Jarabe de Palo sense Pau Donés

Com es munta una gira de Jarabe de Palo sense Pau Donés? “El primer que penses és: ostres, i la veu?”, ha admès en Marc. El que van fer va ser un càsting on es van presentar més de 300 persones. D’aquestes en van seleccionar deu que van estar durant tot un dia tocant amb el grup i n’han acabat escollint tres: Arturo Moreno, Ernest Armengol i Maria Pasqual. “No hem buscat una persona que substitueixi el Pau, sinó persones que tinguin facetes seves diferents”, ha apuntat Donés, són tres veus que “es complementen”, ha explicat.

Aquesta gira arriba gairebé quatre anys després de la mort d’en Pau Donés qui ja va deixar clar, en una entrevista amb Jordi Évole, que si es volia fer alguna cosa que “es fes bé”. Ara es fa, i es fa bé, amb emoció i reconeixement pels qui ho mereixen.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00